Uyuşturucu kullanım yaşı!

2020 yılında salgınla beraber evlere kapanan, sosyal ortamlardan izole edilen ve neredeyse bulaş sebebi olarak gösterilen yaşlı nüfus; alkol, sigara ve uyuşturucu kullanımına daha fazla tevessül ettiği rakamlara yansıdı.

Haberler 30.03.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Genel Bakan Yahya Öger, Birlemi Milletlerin hazrlad rapora göre salgn sürecinin 65 ya üzeri kiilerin antidepresan, alkol ve uyuturucu madde kullandklarn iaret ettiini söyledi.

Birlemi Milletlerin 2020 yl uyuturucu raporunun Covid-19 salgnnn bir baka ac yüzünü ortaya koyduunu dile getiren Öger, rapora göre Covid-19 sürecinde 65 ya üzeri kiilerde antidepresan, alkol ve uyuturucu madde kullanm arttna dikkati çekti.

Öger, Ülkemizde salgn sürecinde genç nüfusla ilgili gerçekletirilen çalmalar maalesef yal nüfus için yaplmad. Yallarmz eve hapsedildi, hatta ilk balarda Covid-19 bula sebebi olarak gösterildiler. Yalnzlaan, ötekiletirilen yal nüfus daha fazla antidepresan, alkol, tütün ve madde kullanmna bavurdu. dedi.

çOK HIZLI BR EKLDE NÜFUSUN HER KESME HTAP EDECEK çALIMALAR YAPILMALI

Tedavi olmak için bavuranlarda yan büyüdüünü görebildiklerini söyleyen Öger, Bir taraftan ekonomik sebepler dier taraftan salgnn getirmi olduu ölüm korkusu ve kayg depresyon oluturdu. nternetin yaygn kullanm dünyay bir buhrana sürükledi. nsanlar temel ihtiyaçlarn internet ortamnda karlad gibi maalesef suç saylan veya sala zararl olan ilaç, alkol, madde satn da internet üzerinden gerçekletirdi. ifadelerini kulland.

2018-2023 Uyuturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Plannn revize edilmesi gerektiine vurgu yapan Öger, çok hzl bir ekilde nüfusun her kesime hitap edecek ve özellikle 55 ya üstü nüfusla ilgili alan çalmalar yaplmaldr. Uyuturucu alkol ve tütün kullanmnn sebep-sonuç ilikisi ele alnmal, sebepleri ortadan kaldracak çalmalar hayata geçirilmelidir. Vefa gruplar gibi gruplar oluturulmal, yallarn bulunduu evler ziyaret edilmelidir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git