Uyuşturucu profilleme veri bankası kurulacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı tarafından kurulacak veri bankasında uyuşturucu maddelerin profilleri yer alacak

Haberler 08.10.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet ve jandarma bünyesinde, uyuturucu kaçakçl olaylar arasnda balant kurmak amacyla, ele geçirilen uyuturucu maddelerin profillerini içerecek veri bankas kurulacak.

Uyuturucu Maddelerin Murakabesi Hakknda Kanunun Uygulanmasna likin Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yaymland.

Yönetmelie göre, Emniyet Genel Müdürlüü Kriminal Daire Bakanl ve Jandarma Genel Komutanl Kriminal Daire Bakanl tarafndan, uyuturucu kaçakçl olaylar arasnda balant kurmak için, ele geçirilen uyuturucu maddelerin profillerini içerecek uyuturucu profilleme veri bankas kurulacak.

UYUTURUCU PROFLLEME

Profilleme çalmas yaplmas için laboratuvarlara gönderilecek numunelerle ilgili usul ve esaslar, soruturmac birimlerin ihtiyaçlar, teknolojik gelimeler ve ele geçirilen uyuturucu maddelerin çeitliliklerine göre söz konusu birimlerin bal olduu merkez tekilatnn görüü alnarak, Emniyet Genel Müdürlüü Kriminal Daire Bakanl ve Jandarma Genel Komutanl Kriminal Daire Bakanl tarafndan belirlenecek.

Uyuturucu profilleme veri bankasnda elde edilen bilgiler, sadece soruturmac birimler ve soruturmac birimlerin bal olduu merkez tekilat ile paylalacak.

Öte yandan, Resmi Gazetede yaymlanan Cumhurbakan kararna göre 6 madde daha uyuturucu madde kapsamna alnd.

Ana Sayfaya Git