Uzaktan tedavi yöntemi başladı

FETÖ mensuplarının hücre evlerindeki "uzaktan tedavi" yöntemleri deşifre edildi

Haberler 24.08.2021 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantepte yakalanan Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) emniyet mahrem yaplanmasnda yer alan eski öretmen hakknda hazrlanan iddianamede, hücre evlerindeki örgüt mensuplarnn uzaktan tedavi yöntemlerine ilikin bilgilere yer verildi.

Ar Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda Gaziantepte yakalanan Abdulkadir ç. hakknda hazrlanan iddianame, Gaziantep 2. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Silahl terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmannn Önlenmesi Hakknda Kanuna muhalefet suçlarndan 10 yldan 20 yla kadar hapis cezas istemiyle hazrlanan iddianamede örgüt hakknda bilgiler yer ald.

FETÖnün emniyet mahrem yaplanmasnda gaybubet evleri olarak bilinen hücre evlerine ilikin bilgilerin aktarld iddianamede, eve ait tüm faturalarn kesinlikle ev sahibinin adna olaca, evde ne için tek bana kalndna dair bir senaryonun belirlenecei, kira/aidat/yakt gibi eylerin hiçbir ekilde aksatlmayaca, mümkünse tüm giderlerin elden pein verilecei, banka hesab kullanlacaksa bakasnn T.C. kimlik numaras üzerinden ilem yaplaca, açk/patates hat olarak tabir edilen hatlarn kullanlaca ve bu hat ile kesinlikle akraba/e/dost aranmayaca, ev dna çkldnda fiziki görünümlerin deitirilmesine dikkat edilecei gibi tedbirlerin uyguland kaydedildi.

Hücre evlerindeki FETÖcülerin yakalanmamak için hastaneye gitmeyip ifahane ad verilen formu doldurduu ve örgüt mensubu doktorun bu formdaki bilgilerle reçete yazd ifade edilen iddianamede, örgüt mensubu ile doktor arasndaki iletiimi salayanlara da ifac ad verildii belirtildi.

Örgüt mensuplarnn sürekli farkl telefon uygulamalaryla iletiim salad anlatlan iddianamede, bu programlar üzerinden rehberlik faaliyetleri kapsamnda FETÖ eleba Fetullah Gülenin konumalarnn dökümünün gönderildii, hukuki notlar kapsamnda yakalanmalar durumunda hangi yollarn izlenecei gibi bilgilerin yer ald, biliim notlarnda da telefonda gizlilik konusunda yaplmas gerekenlerin bulunduu tespiti yer ald.

FETÖNÜN BLMCS SOSYAL MEDYADA

Örgütün sosyal medyada aktif olduu belirtilen iddianamede u bilgilere de yer verildi:

Örgüt içerisinde biliimci olarak faaliyet yürüten ahsn, örgüt içerisinde kullanlan gizli haberleme programlarnn aktarmn ve kurulumunu salayp sosyal medya platformlarndaki (hazr bulunan) sahte hesaplar ile KHKlar kapsamnda ihraç edilen ve tutuklanan örgüt üyesi ahslarn çocuklarnn ve elerinin fotoraflarn yaymlayarak sosyal medya üzerinde gündem yaratacak paylamlar yapmakla görevli olduu tespit edildi.

FETÖnün varln korumak, örgütten kopmalar engellemek, üyeler arasndaki moral motivasyonu arttrmak, üyelerin gereksinimlerini karlamak amacyla faaliyetlerine devam ettii bildirilen iddianamede, Abdülkadir çnin de bu kapsamda örgüt faaliyetlerinde aktif ekilde rol ald, emniyet mahrem yaplanmasnda faaliyet gösteren örgüt üyelerine ve cezaevinde tutuklu bulunan örgüt üyelerinin elerine para datmnda bulunduu kaydedildi.

Yürütülen soruturmada teknik ve fiziki takip yapld, örgütün para transfer yöntemlerinin deifre edildii bilgisine ve baz tape kaytlarna da yer verilen iddianamede, Yaplan aratrmalar neticesinde FETÖ/PDY silahl terör örgütünün Dou Anadolu Bölgesi Emniyet Mahrem Yaplanmasnn (Lise) güncel hiyerarik örgüt emas deifre edilmitir. denildi.

Erzurum 3. Ar Ceza Mahkemesince FETÖ üyelii suçundan verilen 6 yl 10 ay 15 gün cezas Yargtay aamasnda olan eski öretmen Abdulkadir ç, tahliyesinin ardndan faaliyetlerine devam ettii iddiasyla 26 Maysta Gaziantepte düzenlenen operasyonla yakalanp tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git