Uzman çavuş aranıyor!

Tunceli'de bottan Munzur Çayı'na düşen uzman çavuşu arama çalışmaları sürüyor

Haberler 19.03.2020 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide dün Munzur çaynda Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin eitimi esnasnda botun devrilmesi sonucu akntya kaplarak kaybolan uzman çavu Ylmaz Günein (36) bulunmas için arama çalmalar sürüyor.

Tunceli-Ovack kara yolundaki Anafatma mevkisinde balatlan arama çalmalarna, l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekipleri, Ankara, Diyarbakr ve Van Jandarma Komutanl Sualt Arama Kurtarma (SAK) ekibi, anlurfa ve Elaz Emniyet Müdürlüüne bal dalgç polisler, AFAD gönüllüleri, jandarma özel harekat timleri katld.

Ekipler, kayp uzman çavuun bulunmas için bölgede etkili olan ve eriyen kar sular nedeniyle cokun akan Munzur çaynda tedbirli davranarak Anafatma mevkisinden kent merkezine kadar olan yaklak 7 kilometrelik kesimde çalmalarn kontrollü sürdürüyor.

Bölgeye sevk edilen, jandarma özel harekat timleri ile AFAD ekipleri ve gönüllüleri de kylarda arama çalmalarn yürütüyor.

MUNZUR çAYINDA ARANIYOR

Ekiplerin kylarda yapt aramalarda, botun devrilmesi sonucu suya düen 2 rafting kürei bulundu.

çalmalarn sürdüü bölgeye gelen Vali Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Turgay Aras, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Ylmaz Ustaolu, l Emniyet Müdürü Ylmaz Delen ve l Jandarma Komutan Albay Sinan en, çalmalar hakknda görevlilerden bilgi ald.

Vali Sonel ve Tugeneral Aras, kayp uzman çavu Günein yaknlarn çalmalar hakknda bilgilendirdi.

Tuncelide önceki gün Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin Munzur çaynda Anafatma mevkisinde eitimi esnasnda botun devrilmesi sonucu arama kurtarma timindeki 4 askeri personelden 3ü kendi imkanlaryla kurtulmu, uzman çavu Ylmaz Güne akntya kaplarak kaybolmutu.

Ana Sayfaya Git