Uzman Çavuşun Cezası onandı!

Tecavüz faili Orhan'a verilen ceza İstinaf Mahkemesi'nce onandı

Haberler 01.04.2022 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SRTTE pek Ere tecavüz ettikten sonra intihara sürükleyerek yaamn yitirmesine neden olan uzman çavu Musa Orhan hakknda verilen ceza stinaf Mahkemesince onand.

Siirtte pek Ere tecavüz ettikten sonra intihara sürükleyerek yaamn yitirmesine neden olan uzman çavu Musa Orhan hakknda verilen ceza stinaf Mahkemesi tarafndan onand.

Gazete Duvarda yer alan habere göre stinaf Mahkemesince verilen kararda heyet üyelerinden bir hakim, fail Orhan lehine beraatine karar verilmesi gerek erhi koydu. Diyarbakr Barosu Kadn Haklar Merkezinin cezann artrlmas ve istinaf bavurusu talebi oy birlii ile reddedildi.

SANIK AVUKATININ TALEPLER DE KABUL EDLMED

stinaf Mahkemesinin gerekçeli kararnda yarglamalarn usul ve esasa uygun görüldüü belirtilirken, Yaplan yarglamaya, toplanp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruturma sonuçlarna uygun olarak oluan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriine göre, mahkemenin kararnda ve ek kararnda usule ve esasa ilikin herhangi bir hukuka aykrln bulunmad anlald ifadeleri kullanld.

Orhann avukatlarnn beraat yönünde yapm olduu itirazlar ret eden mahkeme, Sana yüklenen nitelikli cinsel saldr suçunun nitelii, somut delil durumu, dosya kapsamndaki bilgi ve belge içerikleri dikkate alndnda, ilk derece mahkemesince hükümle birlikte verilen 5271 sayl CMKnn 109/3-a-b maddesi uyarnca konulan tedbirlerin orantl tedbir niteliini tamas nedeniyle adli kontrol tedbirlerinin devamna kararn verdi.

HEYET ÜYESNDEN ERH

stinaf Mahkemesi heyetinde üye hakimlerden bir üye karara failin beraat etmesi yönünde erh dütü. erh gerekçesini açklayan hakim Yargtayn yerleik içtihatlarna göre evlenme vaadinde bulunarak cinsel ilikiye girmenin hile ya da zor saylmad ifadelerini kulland. pek Erin mektubuna ve iradesinin krldna dair beyanlara deinmeyen hakim, cinsel ilikinin zorla gerçekletiine dair bir delilin bulunmad anlaldndan sann 5271 sayl CMKnn 223/2-e. maddesi gereince beraatine karar verilmesi gerektii kanaatinde olduumdan sayn çounluun istinaf bavurularnn esastan reddi yönündeki kararna itirak etmemekteyim dedi.

Ana Sayfaya Git