Uzman isimler, Düzce'de 5.0 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi

Düzce’de Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremi değerlendiren Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim, “Bu deprem 12 Kasım 1999 depremini meydana getiren Kuzey Anadolu Fay sisteminin kuzeyinde gerçekleşmiştir. Eğer 6 ile 8 saat arasında artçıları olmazsa bir başka depremin habercisi olabilir” dedi. Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da "Son depremin İstanbul ve Düzce'de bir depremi tetiklemesi riski gömüyorum" dedi.

Haberler 18.11.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) Deprem Dairesinin verilerine göre, merkez üssü Düzce merkez olan 5.0 büyüklüünde deprem meydana geldi. Saat 15.40taki deprem, yerin 18,02 kilometre derinliinde oldu. Sarsnt, stanbul, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Bursada da hissedilirken Neotektonik ve Deprem Uzman Prof. Dr. Haluk Selim, meydana gelen depremle ilgili deerlendirmede bulundu.

Selim, Deprem yaklak 15 km uzunlua sahip olan bu fayn etkisiyle olmutur. Bu fay Düzce çek-ayr havzasnn hemen kuzeyinde yer alr. çilimli Fay literatürde bilinin ve Kuzey Anadolu Fayna paralel olarak uzanan aktif bir faydr. Meydana gelen bu deprem 12 Kasm 1999 depremini meydana getiren Kuzey Anadolu Fay sisteminin kuzeyinde gerçeklemitir. Eer 6 ile 8 saat arasnda artçlar olmazsa bir baka depremin habercisi olabilir. Bu durum tehlike arz eder. Ama artçlar olursa tehlikeli bir durum söz konusu olamaz diye konutu.

PROF. DR. ENER ÜÜMEZSOY DÜZCE DEPREMN DEERLENDRD

Deprem bilimci Prof. Dr. ener Üümezsoy, bugün Düzcede 5,0 büyüklüündeki depreme ilikin deerlendirmelerde bulundu. Üümezsoy, Son depremin stanbul ve Düzcede bir depremi tetiklemesi riski gömüyorum dedi.

Ana Sayfaya Git