Uzman, istismardan tutuklandı

Van’da cinsel istismar: Fail uzman çavuş tutuklandı

Haberler 26.10.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda görev yapan uzman çavu Talip K., lise örencisi iki çocua cinsel istismarda bulunmaktan tutukland.

Son dönemlerde bölge kentlerinde yaanan ve failleri asker, polis ile korucularn olduu taciz, tecavüz ve cinsel saldrlara bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgilere göre, Van merkezde uzman çavu olan Talip K., aracna ald lise örencisi iki kz çocuunu, daha sonra evine götürdü. Burada alkol içirdii çocuklara önce iddet uygulayan Talip K., daha sonra cinsel saldrda bulundu. çocuklar ayldktan sonra olay yerinden kaçarak, okullarna göre döndü. çocuklarn kendi aralarnda konutuklarn duyan baka bir çocuk ise, durumu rehber öretmenine anlatt. Öretmenin giriimleriyle yaadklarn anlatan çocuklar, uzman çavuun cinsel istismarna uradklarn anlatt.

EVNE GÖTÜRÜP ALKOL çRD

Ksa bir süre önce uzman çavuun kendileriyle sanal medya üzerinden iletiime geçtiini anlatan çocuklar, Talip K.nin olay günü kendilerini aracyla okuldan aldn ve evine götürerek, zorla alkol içirdiini aktard. Alkolün etkisiyle Talip K.ye kar koyamadklarn aktaran çocuklar, hem iddet gördüklerini hem de cinsel istismara uradklarn söyledi. Uyandklarnda kyafetlerinin üstlerinde olmadn belirten çocuklar, evden çkarken uzman çavu tarafndan olay kimseye anlatmamalar yönünde tehdit edildiklerini de ifade etti.

UZMAN çAVU TUTUKLANDI

çocuklarn anlatmlarnn ardndan gözaltna alnan uzman çavu Talip K., çkarld mahkemece, Kiiyi hürriyetinden yoksun brakma ve çocua yönelik nitelikli cinsel istismarda bulunma suçlarndan tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Cinsel istismara maruz braklan çocuklardan biri devlet yurduna yerletirildi. çocuklarn tecavüze urayp uramad ise hastane raporuyla belirlenecek.

Ana Sayfaya Git