Vahşice öldürdü!

Kirpiyi vahşice öldürüp, görüntüleri sosyal medyada paylaştılar. Büyük tepki gören oklu kirpinin öldürülmesine ilişkin inceleme başlatıldı.

Haberler 04.03.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFAnn Siverek ilçesinde, kimlii belirsiz kiiler, nesli tükenme tehlikesi ile kar karya olan oklu kirpiyi, köpekle korkutarak yuvasndan çkarp, ban sopayla ezerek öldürdü. Bu kiilerden birinin cep telefonuyla kayda alp sosyal medyadan haylat görüntüler, tepki gördü.

OKLU KRP AVLADILAR

Olay, ilçeye 60 kilometre uzaklktaki Aa Karacaören Mahallesinde meydana geldi. Nesli tükenme tehlikesiyle kar karya olan oklu kirpiyi köpek yardm ile yuvasndan çkaran kiiler, ellerindeki sopalarla hayvann kafasna vurmaya balad. Bu srada, kaçmaya çalan kirpiyi köpek srd. Cep telefonu ile kameraya alnan vahette son olarak bir kii yanndaki bçakla kirpinin boazn kesti. Kendisini korumaya çalan kirpinin att oklar, kendisini yuvadan çkarp sran köpei yüzünden yaralad.

VAHCE ÖLDÜRDÜLER

Kirpiyi vahice öldüren kiiler, o anlar da cep telefonuyla kayd ald. Sosyal medya hesaplarndan paylalan görüler, büyük tepki çekti.

Doa Koruma ve Milli Parklar anlurfa ube Müdürlüü ekipleri, nesli tükenme tehlikesiyle kar karya olan oklu kirpiyi vahice öldüren kiilerin belirlenerek cezalandrlmasna yönelik çalma balatt.

Öte yandan, ahslarn, oklu kirpiyi yuvasndan çkarmak için beslenmesi yasak pitbull cinsi köpek kulland belirtildi.

Ana Sayfaya Git