Vaka sayısında 'Eyvah' diyeceğimiz artış gösteren 10 ilimizi Koca açıkladı

1 Nisan normalleşme sürecini normal yaşama döndük olarak algılayan ve ormal yaşamına maskesiz ve temasla devam eden kişiler sayesinde 10 il de vaka sayısında artış gözlemlendiği açıklandı. İşte geçtiğimiz akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan ve vaka sayısında artış gösteren 10 ilimiz.

Haberler 18.06.2020 - 07:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1 Nisan normalleme sürecini normal yaama döndük olarak alglayan ve ormal yaamna maskesiz ve temasla devam eden kiiler sayesinde 10 il de vaka saysnda art gözlemlendii açkland. te geçtiimiz akam Salk Bakan Fahrettin Koca tarafndan açklanan ve vaka saysnda art gösteren 10 ilimiz.

Salk Bakan Fahrettin Koca, Vaka saysna göre vefat orannn en yüksek olduu il yüzde 12,4 ile Gümühanedir. En düük olduu il ise yüzde 0,33 ile Kilistir. dedi. Koca, Salk Bakanl Bilkent Yerlekesinde, Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantsnn ardndan düzenledii basn toplantsnda açklamalarda bulundu.

Nisan ay banda günlük entübe edilen yeni hasta says 130 civarndayken bu saynn Haziran banda 18e kadar dütüünü belirten Koca, benzer ekilde youn bakma giren hasta saysnn da 330 civarndan 34e gerilediini söyledi.

Koca, vefat eden vatandalarn yüzde 91,2sinin risk grubunda tanmlanan kiilerden olutuunu belirtti.

Salgn boyunca vefat edenlerin içinde 60 ya üzeri ve en az bir alt hastal olanlarn orannn yüzde 71,70 olduunu aktaran Koca, 60 yandan küçük ve herhangi bir alt hastal bulunmad halde hayatn kaybedenlerin, vefat edenlerin yalnzca yüzde 4,26sn oluturduuna iaret etti.

- Bursada giderek bir art olduunu görüyoruz

Son günlerde dalgalanmalarn seyrinin farkl illerde farkl olduunu anlatan Koca, sözlerini öyle sürdürdü:

Vaka saysna göre vefat orannn en yüksek olduu il yüzde 12,4 ile Gümühanedir. En düük olduu il ise yüzde 0,33 ile Kilistir. Burada dikkatinizi baz illerimize çekmek isterim. Son bir ayda Ankarada, günlük ortalama vaka says 127, son bir haftada günlük ortalama vaka says 155, son 3 günde ortalama vaka says 177. Son bir ayda stanbulda, günlük ortalama vaka says 653, son bir haftada günlük ortalama vaka says 620, son 3 günde ortalama vaka says 616. Son güne baktmzda bu say 700leri geçmekte. Son bir ayda zmirde, günlük ortalama vaka says 32, son bir haftada günlük ortalama vaka says 38, son 3 günde ortalama vaka says 34. Son bir ayda Bursada, günlük ortalama vaka says 64, son bir haftada günlük ortalama vaka says 84, son 3 günde ortalama vaka says 93. Son gün 100e kadar çkm oldu. Bursada giderek bir art olduunu görüyoruz.

Son bir ayda Kocaelide, günlük ortalama vaka saysnn 78, son bir haftada günlük ortalama vaka says 91, son 3 günde ortalama vaka saysnn 113 olduunu kaydeden Koca, artn devam ettiini aktard.

Koca, son bir ayda Konyada günlük ortalama vaka saysnn 41, son bir haftada günlük ortalama vaka saysnn 73, son 3 günde ortalama vaka saysnn 88 kii olduunu açklad.

- Artk Kovid-19u daha yakndan tanyoruz

Son günde Konyada vaka saysnn 100e yaklatna vurgulayan Koca, unlar kaydetti:

Son bir ayda Kayseride, günlük ortalama vaka says 14, son bir haftada günlük ortalama vaka says 25, son üç günde ortalama vaka says 28. Daha kontrollü. Son bir ayda Diyarbakrda, günlük ortalama vaka says 58, son bir haftada günlük ortalama vaka says 81, son 3 günde ortalama vaka says 87. Son gün 100lere yaklat. Son bir ayda anlurfada, günlük ortalama vaka says 25, son bir haftada günlük ortalama vaka says 42, son 3 günde ortalama vaka says 43. Daha kontrollü olduunu söyleyebiliriz. Son bir ayda Vanda günlük ortalama vaka says 7, son bir haftada günlük ortalama vaka says 14, son 3 günde ortalama vaka says ise 14. Yani daha kontrollü denilebilir. l Hfzsshha Kurullarmz durumu dikkatle takip etmektedir. Her ildeki duruma göre bu kurullarmz yetkilerini kullanarak tedbirler alacaktr. Artk Kovid-19u daha yakndan tanyoruz. Mücadelede, tanda, takipte, tedavide daha donanml daha tecrübeli olduumuzu söyleyebiliriz. Biz, bize düen görevi bütün gücümüzle yapma gayreti içindeyiz. Bunu gördüünüze, buna inandnza eminim.

Bu ülkeyi, yaknn, akrabasn, komusunu, i arkadan, eini, dostunu seven, onlarn hakkn koruma sorumluluu tayan her vatandan elinden gelen gayreti göstereceinden üphe etmediine deinen Bakan Koca, hep birlikte kucaklaacaklar günlerin uzak olmadna iaret etti.

Ana Sayfaya Git