Vali Aksoy'a ziyaret

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yeni atanan ve göreve başlayan Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Haberler 03.07.2017 - 15:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Fikri Ik, yeni atanan ve göreve balayan Aksoyu makamnda ziyaret etti.

Valiler Kararnamesi ile Diyarbakrdan Kocaeli Valiliine atanan Aksoya hayrl olsun ziyaretinde bulunan Bakan Ik, Kocaelide yaamann ayrcalk olduunu belirtti.

Kocaelinin corafi konumu, doal güzellikleri, ekonomisi ve sosyal dokusuyla sadece Türkiyenin deil, dünyann en müstesna ehirlerinden biri olduuna iaret eden Bakan Ik, Kocaeliye hizmet etmenin de ayr bir bahtiyarlk tadn söyledi.

- Böyle bir ehirde kesinlikle atalet mümkün olmaz

Bakan Ik, hiçbir hükümetin Kocaeliye sradan bir vali atamadn vurgulayarak, unlar kaydetti:

Bu ehre atanan tüm valilerimiz, gerçekten bilgisiyle, birikimiyle, liyakatyla ve tecrübesiyle hep öne çkm, herkesin takdir ettii isimler oldu. Özellikle AK Parti iktidar döneminde de bu gelenek devam etti. ehrimize birçok vali geldi, ehrimize hizmet etti. Bunlarn her birine ükran borcumuz var, teekkür borcumuz var. Hüseyin Aksoy bey de u anda görevde en uzun süre ve kesintisiz valilik yapan arkadamz. Bu açdan da u anda görevdeki en tecrübeli valiyle bundan sonra çalacaz. Bunun ehrimiz açsndan da bir ans olduunu deerlendiriyorum, ehrimize çok güzel hizmetler yapacana inanyorum.

Kocaelinin çok dinamik bir ehir olduuna ve her yl nüfusuna yaklak 40 bin kiinin katldna dikkati çeken Ik, Böyle bir ehirde kesinlikle atalet mümkün olmaz. Böyle bir atalete ehir düerse bu, ehrin geri gitmesi anlamna gelir. Bunun için de hem dinamizm hem tecrübenin ayn anda bulunmas çok önemli. Hüseyin beyde hem dinamizm hem de tecrübe ayn anda bulunuyor. Bu açndan ben gerçekten çok isabetli bir tayin olduunu, atama olduunu düünüyorum. Daha önce görev yapt illerdeki brakt izlenimler de ehrimize inallah çok güzel bir görev süresi geçireceini ortaya koyuyor. Kendisine baarlar diliyorum. diye konutu.

Eski Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzelolunun da Diyarbakrda göreve baladn hatrlatan Bakan Ik, Güzeloluna yeni görevinde baarlar diledi.

Bakan Ik, Vali Güzeloluna Kocaelide yapt hizmetlerden dolay teekkür ederek, Yaklak 3 yllk görev süresinde son derece baarl hizmetler yapt. Son derece önemli ve güzel hizmetlere imza att. ehirle son derece iyi bütünleti ve gerçekten ardndan çok güzel ifadelerle ayrld. Hasan Basri beye de Diyarbakr gibi zor bir ilde yapaca görevde Allahtan muvaffakiyetler diliyorum. ehir adna kendisine teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

- Bizi en çok mutlu eden bu ehre yaplan hizmettir

Kocaelinin en önemli özelliklerden birinin de uyumlu bir kent olmas olduunu aktaran Bakan Ik, sözlerini öyle sürdürdü:

Allaha hamdolsun artk siyasetin de bir uyumu var. Gerek iktidar partisinin kendi içinde gerekse dier siyasi partilerle, iktidar-muhalefet arasndaki seviyeli rekabet açsndan, gerekse kamu idaresiyle kent arasnda ve siyaset arasnda son derece güzel bir uyum var. Bazlar her güzellikten rahatsz olduu gibi bundan da rahatsz oluyor. Ama unu çok net olarak ifade edelim ki biz bundan çok memnunuz. Siyasetin düzeyli yaplmas, siyasi partilerin birbirlerine kar daha anlayl ve hogörülü olmas, icraatlara yönelik eletiri yaparken insanlarn kiiliine yönelik konularda daha dikkatli ve özenli olmas ve zaman zaman bir araya gelip, kentin sorunlarn görüüyor olmas..

Bu ehir açsndan gerçekten büyük bir kazanm. Bunun inallah bu dönemde de sayn Valimizin de özellikle gayretleriyle daha da artarak devam edeceine inanyorum. Bu ehrin ve bu ülkenin hizmetinde olan insanlar olarak, bizi en çok mutlu eden bu ehre yaplan hizmettir. Bu ehir insanna yaplan hizmettir. Bunu da en iyi nasl yaparz konusunda, ehrin tüm dinamikleriyle el ele gönül gönüle birlikte çalmay devam edeceiz.

Vali Aksoy da Bakan Ika hayrl olsun ziyaretinden dolay teekkür etti.

Kocaelinin, Türkiyenin en önemli illerinin banda geldiini ve burada görev yapmaktan büyük onur duyduunu dile getiren Vali Aksoy, Burada sizlerin de destekleriyle Kocaelide yaplan çalmalar daha iyi bir noktaya tamak adna büyük bir gayretle çalacaz. Kentin bütün dinamikleriyle bu çalmay önümüzdeki süreçte ortaya koymaya gayret göstereceiz. Kocaeli, önemli bir sanayi ehri, Türkiyenin sanayisinin bakenti diyebileceimiz bir konumda. Mevcut sanayinin daha da iyi noktaya tanmas, eitim, salk, kültür ve turizmde birçok alanda yeni çalmalarn ortaya konulmas bakmndan gayret içerisinde olacaz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git