Vali katliam yaptı

Adana'da, annesi İkbal Polat ile avukat kardeşi Altuğ Polat'ı (42) tabancayla vurarak, öldüren Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat'ın (45), mal paylaşımı nedeniyle çıkan tartışmada cinayeti işlediği ortaya çıktı. Avukat Polat ile annesinin, baba Şeref Polat'ın akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla vesayet davası açtığı öğrenildi.

Haberler 13.08.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, önceki gece saat 22.30 sralarnda, merkez Seyhan ilçesine bal Kurtulu Mahallesi 64004 Sokakta meydana geldi. Baba eref Polatn üzerine olduu öne sürülen bankadaki para, 2 tarla ve arsa ile sahibi olduklar evin satyla yaklak 20 milyonu bulacak para ile maln aile içinde paylamna karar verildi. Mal paylamnda anlaamayan Hatay Vali Yardmcs Tolga Polat, annesi kbal ve avukat kardei Altu Polat ile zaman zaman tartma yaad. eref Polatn para ve maln büyük ksmn Tolga Polata vermek istemesi üzerine kbal ve avukat olu Altu Polat, babann akli dengesinin yerinde olmad iddiasyla vesayet davas açt. Bugün görülecek dava öncesi dün akam annesinin evine giden Tolga Polat, balayan tartmada tabancasn çkarp, önce annesine ardndan merdivenlerden kaçmaya çalan kardeine ate açt. Babann da olay srasnda evde olduu ve salk durumunun iyi olduu örenildi.

ANNE LE AVUKAT OLU ÖLDÜ

Silah seslerini duyan komularn ihbar üzerine, olay yerine polis ve salk ekipleri sevk edildi. Altu Polat ile annesi kbal Polat, salk görevlilerinin tüm müdahalelerine ramen hayatn kaybetti. Adana l Emniyet Müdürü Doan nci de olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

TESLM OLDU

Olayn ardndan Vali Yardmcs Tolga Polat, polis ekiplerine teslim oldu. kbal Polat ve olu Altu Polatn cansz bedenleri ise cumhuriyet savcsnn olay yerindeki incelemelerinin ardndan Adana Adli Tp Kurumuna götürüldü. Bu srada anne ile olunun yaknlar, gözya döktü. Vali Yardmcs Polatn emniyetteki ilemlerinin sürdüü örenildi.

EV MÜHÜRLEND

Hatay Vali Yardmcs Tolga Polatn, dün gece saatlerinde annesi kbal Polat ile avukat kardei Altu Polat tabancayla vurarak öldürdüü apartmann 6nc katndaki dairenin kaps mühürlendi. Öte yandan Tolga Polatn kardei Altu Polat kaçmaya çalrken tabancayla vurduu merdiven dairesinde de kan izlerinin olduu görüldü.

Vali Yardmcs Tolga Polatn babas eref Polat, apartmandan çkt srada sorulara cevap veremedi. Polatn yanndaki yakn Alper Okan, Ayrntlarn bilmiyorum. Kendisi youn çalan biriydi. Hepimiz zaman zaman bunalyoruz. Allah kimsenin bana vermesin diye konutu.

CENAZELER TESLM ALINDI

Adanada, Hatay Vali Yardmcs Tolga Polatn (45), mal paylam nedeniyle çkan tartmada tabancayla vurarak, öldürdüü annesi kbal Polat ile avukat kardei Altu Polatn (42) cenazeleri, Adli Tp Kurumu morgundan yaknlarnca teslim alnd. Adana Barosuna kaytl avukat Altu Polat için eski adliye binasnda tören düzenlenecei örenildi. Törenin ardndan Altu Polat ile anne kbal Polatn cenazelerinin saat 15.30da Tarsus Hac Hamzal köyündeki aile mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git