Valla Kanyonu hakkında son dakika izin bilgileri

Valla Kanyonu ile alakalı son dakika valilik açıklama yaptı. Senelerce turistik merkez olarak kullanılan Kastamonu Valla anyonu hakkında yapılan açıklamaya göre, kanyona giriş yapmak için ilk önce Katamonu valiliğinin izninin alınması gerektiği açıklandı

Haberler 15.08.2017 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valla Kanyonu ile alakal son dakika valilik açklama yapt. Senelerce turistik merkez olarak kullanlan Kastamonu Valla anyonu hakknda yaplan açklamaya göre, kanyona giri yapmak için ilk önce Katamonu valiliinin izninin alnmas gerektii ve en az 3 kiilik gruplar halinde girilmesi artlar imzaland.

Kastamonu Valisi Yaar Karadeniz imzasyla kentteki tüm kurum ve kurululara gönderilen 9 maddelik kararla birlikte yerli ve yabanc daclarn ilgisini çeken Valla Kanyonunda gezintiye çkmak isteyenlerin önceden kaymakamla bavurmas istendi.

Kanyonlarn doal güzellikleri yannda, insan hayatn tehlikeye sokan çeitli risk unsurlarnda içinde bandrd belirtilen kararda öyle denildi:

Kanyonlar geçmek isteyen tüm sporcular, ilçe kaymakamlklarna ahsen gelerek, kaymakamlklardan geçi iznini yazl olarak önceden alacak ve bu belgeleri geçi srasnda yanlarnda bulunduracaklardr. lçe kaymakamlklar, ilçelerinde yer alan kanyonlarn geçilerini kontrol ve takip edecek, buradan geçmek isteyenlerin taleplerine verdikleri cevaplan, Milli Parklar Müdürlüüne bildireceklerdir. lçe kaymakamlklar, ilçelerinde yer alan kanyonlarn, tehlike noktalar ve risk unsurlarn da içeren harita ve krokilerini temin edecekler, geçi yapmak isteyenlere bu haritalar vereceklerdir. Kanyon geçii için sadece kanyon için gerekli malzemelere sahip sporculara izin verilecektir. 3 kiiden az sporcunun kanyon geçii yasaktr. Kanyon geçi izinlerinde mevsimsel koullar ve meteorolojik uyarlar dikkate alnacaktr. lçe Kaymakamlklar yukarda belirtilen hususlara riayet etmeyen ve izinsiz geçi yapan, yaptran kiiler hakknda 5326 sayl Kabahatler Kanununa göre gerekli idari ceza ilemlerini yürütecek ve ayrca ilgili Cumhuriyet Savclna suç duyurusunda bulunacaklardr.

Ana Sayfaya Git