Van gölü birinci!

Amerika Birleşik Devletleri Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) düzenlediği "Dünya turnuvası" adlı çevrim içi fotoğraf yarışmasında uzaydan çekilen Van gölü fotoğrafı birinci seçildi.

Haberler 14.04.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Havaclk ve Uzay Ajansnn (NASA) yer yl düzenledii Dünya Turnuvas çevrimiçi fotoraf yarmasnda, uzaydan çekilen Van Gölü fotoraf birinci seçildi. NASA tarafndan düzenlenen Dünya Turnuvas adl online fotoraf yarmasnda kazanan Van Gölü oldu.

930 BNDEN FAZLA OY KULLANILDI

NASAnn resmi sitesinden yaplan açklamada 32 aday arasndan birinciyi siz belirlediniz. Be tur süren yarmada 930.000den fazla oy kullanld. Dünya Turnuvas 2021in birincisi, Van Gölünün fotoraf oldu. Görüntü, okuyucular tarafndan ubat 2021de önerildi. Tranquility braketinde # 8 tohum olarak yerletirildi. Astronot Kate Rubins tarafndan Eylül 2016da çekilen fotoraf, dünyann en büyük sodal göllerinden birinin bir bölümünü gösteriyor. ifadeleri kullanld.

NASANIN STES çÖKMÜTÜ

ABD Havaclk ve Uzay Ajans, 20 yl akn sürede Uluslararas Uzay stasyonunda görev yapan astronotlarn çektii dünya fotorafndan oluan yarmada, birçok fotoraf eleyen Van Gölünün uzaydan çekilen görseli finalde kalmt. Yar finalinde Castellanus bulut kulesine kar oylarn yüzde 94ünü alarak finale yükselme baars gösteren Van Gölü fotoraf, final için de iddiasn sürdürmütü. Astronot Kate Rubinsin 12 Eylül 2016da çektii Van Gölünün uzaydan göründüü fotorafla ilgili ayrca Van Gölünün dünyann en büyük sodal gölü olduu bilgisine de verildi.

Ana Sayfaya Git