Van Gölü için 4 kilometre kulaç attılar

Van Gölü'nde kirliliğine dikkati çekmek amacıyla Gevaş iskelesinden Akdamar Adası'na yüzme etkinliği düzenlendi

Haberler 15.08.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Gölünde kirlilie dikkati çekmek amacyla aralarnda sporcularn bulunduu 70 kiinin katlmyla Geva iskelesinden Akdamar Adasna yüzme etkinlii gerçekletirildi.

Geva Belediyesi ve Vangölü Aktivistleri Derneince, gölde kirliliin önlenmesi konusunda farkndalk oluturmak amacyla etkinlik düzenlendi.

Kulaç Kulaç Van Gölü sloganyla gerçekletirilen etkinlik için Geva iskelesinde bir araya gelen 70 kii, hazrlklarn ardndan 4 kilometre mesafedeki Akdamar Adasna ulamak için kulaç atmaya balad.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte parkuru tamamlayamayanlar teknelere alnrken, baz sporcular adaya ulamay baard.

Geva Belediye Bakan Murat Sezer, AA muhabirine yapt açklamada, her yl binlerce insann tatil yapmak için geldii Van Gölünün hem Van hem de bölge için önemli bir deer olduunu söyledi.

Van Gölü ve buradaki Akdamar Adasna dikkati çekmek için güzel bir etkinlik gerçekletirdiklerini anlatan Sezer, Sporcularmz yaklak 4 kilometre mesafeyi yüzerek adaya ulatlar. Bakld zaman az görünebilir ama yüzücüler için çok meakkatli bir mesafe oldu. Amacmz Van Gölünün kirlenmemesine yönelik bir duyarllk gelitirmek. diye konutu.

- Kanun çkarlmal

Vangölü Aktivistleri Dernei Bakan Erdoan Özel de yüzerek adaya varmann mutluluunu yaadn ifade etti.

Akdamar Adasnda çoban ve Ahtamarann güzel bir hikayesinin olduunu anmsatan Özel, her gün ak Ahtamaray görebilmek için kydan adaya yüzen çobann hikayesini daha iyi anladklarn belirtti.

Van Gölünün turizm potansiyelinin gelitirilmesi için yaanan kirliliin önüne geçilmesi gerektiini vurgulayan Özel, unlar kaydetti:

Siyasilerden bir talebimiz var, Van Gölü Koruma Kanununun çkarlmas. Bu kanunla halkmz gölümüzdeki bu güzelliklere daha çok sahip çkacak. Bu güzel nimeti gelecek kuaklara aktarmak istiyoruz. Bu nedenle çevre il ve ilçelerden gelen sporcularmzla güzel bir etkinlik gerçekletirdik. nallah Van Gölü için daha güzel etkinlikler yapacaz.

Ana Sayfaya Git