Van Gölü kıyısında halk plajı açıldı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zorluoğlu: "Şunu net bir şekilde ifade edeyim ki Valilik olarak, kaymakamlıklar ve belediyeler olarak Van'ın merkezinin ve ilçelerinin uzun süredir beklediği, ihtiyaç duyduğu, vatandaşımızın özlemini çektiği bütün hizmetleri ve projeleri bir bir hizmete koyacağız" dedi.

Haberler 24.07.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yaplan Edremit Belediyesince, Van Gölü kysnda atl durumdaki alan halk plajna dönütürüldü. Tesisin açl düzenlenen törenle gerçekleti.

lçesinin Dilkaya Mahallesinde yaplan halk plaj için yaklak 2 ay hummal bir çalma yürüten belediye ekipleri, mahalledeki eski okul binasn, çevresinde ve sahil ksmnda baz çalmalar yaparak sosyal tesise dönütürdü. Tesiste kafe, kantin, dinlenme alan, aileler ve kadnlar için özel bölümler bulunuyor.

Tesisin kysndaki yaklak 2 kilometrelik lagüne kum serildi. Kyda çevre temizlii yapan ekipler, sahili de yabani otlardan arndrd. Tesis çevresindeki metruk binalar ykan ekipler, yaklak 750 metrelik yolu da asfaltlad.

Edremit Belediyesince halk plaj için kano, ezlong, emsiye, du alma kabini, yüzen platform ve güvenlik bariyerleri satn alnd. Güvenlik görevlileri ve cankurtarann da görev yapaca tesiste çocuklar için oyun park, araçlar için de otopark bulunuyor.

Halk plajnn açl Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Murat Zorluolu, Edremit Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Atf çiçekli ve protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle yapld.

Vali Zorluolu, açl sonras yapt konumada, Vanllarn ifadesiyle Van Denizinden halkn her boyutuyla yararlanmas gerektiini belirterek kamunun ve belediyelerin de halkn bu frsattan yararlanabilmesine olanak salayacak projeleri hayata geçirmek zorunda olduunu ifade etti.

Edremit Belediyesinin önemli bir projeye imza attn aktaran Vali Zorluolu, unlar söyledi:

Vanda bir ilk olarak, halkmzn sorunsuz, skntsz bir ekilde faydalanabilecei halk plaj ve buna bal baz tesisleri hizmete alyoruz. Kaymakam Atf Bey ve onun ahsnda buras için emek vermi içisinden mühendisine kadar herkese teekkür ediyorum. Van Gölü büyük imkanlar sunarken özellikle kirlilikten korunmaya ihtiyac var. Bunun için biz de Valilik ve belediye olarak inallah bu yl içerisinde Van Gölünün kirlenmesini önlemek amacyla yeni bir atk su artma tesisinin temelini atacaz ve inallah 2 yl içerisinde de bu tesisi tamamlamay hedefliyoruz. O zaman gölü kirleten ana kanalizasyon sorunu da çözülmü olacak. Sadece bu da deil yine göl ve ehir ile alakal ilçe belediyelerimizin önemli projeleri var. nallah kentin uzun süredir bekledii ehir içi trafiin younluuna da önemli ölçüde çözüm olacak çevre yolu projesi balad. Planlamasn çevre ve ehircilik Bakanlnn yapt projeyi yakndan takip ediyorum. Onu da 2019dan önce büyük ölçüde tamamlam olacaz ve hizmete sokacaz. Kentin gündeminde olan önemli konular, projeler ve çalmalar var. Sras geldikçe hepsini kamuoyu ile paylaacaz. unu net bir ekilde ifade edeyim ki Valilik olarak, kaymakamlklar ve belediyeler olarak Vann merkezinin ve ilçelerinin uzun süredir bekledii, ihtiyaç duyduu, vatandamzn özlemini çektii bütün hizmetleri ve projeleri bir bir hizmete koyacaz.

Botanik Park projemiz devam ediyor

Edremit Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili çiçekli de göreve 8 ay önce baladn anmsatarak göreve balad günden beri vatandalarn belediye hizmetlerinden yoksun kald gördüklerini söyledi. Bu kapsamda ekibiyle çevre konularnda, yollarn düzenlenmesi, karla mücadele, park ve bahçe ilerinin yaplmas için youn çaba sarf ederek temel belediyecilik yapmaya çaltklarn aktard.

çiçekli, unlar kaydetti:

Benim nazarmda Van Gölü bölgenin en güzel yeri, göl çevresine yerlemi en güzel yerleim yeri Van, tarihiyle, doasyla, amran Kanalyla, sahilleri ile insanlaryla da kentin en güzel yeri Edremit. lçemiz hem bölgenin hem de Vanmzn vitrini durumunda. Dolaysyla biz de vitrine uygun bir perspektif çizerek ona göre projelere hayat veriyoruz. Bu kapsamda ilk olarak sahil bandn paylatk ve ihalesi yapld. nallah 75 gün sonra Edremit sahil band halkmzn hizmetine sunulacak. Yine bu perspektifle tarihi amran Kanalmzn restorasyon çalmasn balattk ve DS Bölge müdürümüzle bunu yürütüyoruz. Yine bu çerçevede Doa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüümüzle yürüttüümüz Botanik Park projemiz devam ediyor. Sizlere kn verdiim plaj sözümü yerine getirmenin hakl gururunu yayorum. Plajmzn ilçemize ve kentimize hayrl olmasn diliyorum. Batda ne varsa burada da o olsun diye elimizden geleni yaptk.

Açla, Geva Belediye Bakan Sinan Hakan, Van YYÜ Rektör Yardmcs ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, AK Parti l Kadn Kollar Bakan Havva Duran, AK Parti lçe Bakan Halis Bayramolu, Gençlik ve Spor Hizmetleri l Müdürü Nevzat nanç, TÜRSAB Dou Anadolu Yürütme Kurulu Bakan Cevdet Özgökçe, l Halk Sal Müdürü Dr. Semra Gümü Gündüz, muhtarlar ve çok sayda vatanda da katld.

Ana Sayfaya Git