Van Gölü'nde dürbünle 'canavar' aradılar

Van Gölü'nde cep telefonu kamerası görüntülerine yansıyan sırtı zikzaklı, hızlı hareket eden yaklaşık 15 metrelik cisim, gölde balıkçılık yapanların da dikkatini çekti. Balıkçılar, cep telefonu kamerasıyla görüntüleri çeken Züleyha Sona'yı da yanlarına alarak görüntülerin çekildiği bölgede dürbünle var olduğu iddia edilen canavarı aradı.

Haberler 15.08.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuba ilçesindeki Adr Mahallesine tatil için kardei ve kuzeni ile gelen Züleyha Sona, Van Gölü sahilinde gezmeye çkt. 3 kii, bu srada gölde bir hareketlilik olduunu fark etti. Sona, cep telefonu kamerasyla hareketlilii kaydetti. 3 genç kzda da korku ve heyecana neden olan bu görüntüler, yllardr bölgede balkçlk yapanlar da dikkatini çekti. Görüntüleri izleyen 25 yllk balkç Ahmet çkla, bir grup arkada ve görüntüleri çeken yeeni Züleyha Sonay da alarak göle açld. Balkç çkla, bölgeye giderek varl ve yokluu yllardr tartma konusu olan ve çekilen bu son görüntülerle birlikte yeniden gündeme gelen Van Gölü Canavarn arad.

HEPMZ BLYORUZ VAN GÖLÜNDE GERçEKTEN BÖYLE BR CSM VAR

Göle açlan çkla ve beraberinde bulunan yeeni Züleyha Sona dürbünle sürekli göl yüzeyinde gözetleme yapt. Tekrar görme umudu tadklarn anlatan Sona, Görüntüyü 2 gün önce çektim. Bugün de balkç teknesiyle yine o cismi görürüz düüncesi ile göle açldk. çünkü ben gerçekten o gün o cismi gördükten sonra çok heyecanlandm. Büyük bir merak uyand bende. Bu haber yerel ve ulusal medyada da geni yer buldu. Ben bu sefer daha yakndan görürüm düüncesiyle tekneyle göle açlarak gözetleme yaptm. nallah yine görürüm. çünkü gerçekten ilk gördüüm zaman çok heyecanlanmtm. Uzundu, srt da zikzaklyd. Benim ilk aklma gelen Van Gölü Canavar oldu. Belki de farkl bir cisimdir. unu hepimiz biliyoruz ki; gerçekten Van Gölünde böyle bir cisim var. Bu cismin aratrlmasn istiyorum dedi.

LK KEZ BÖYGLE BR EYE TANIK OLDUM

Teknesiyle göle açlan Ahmet çkla ise Van Gölünde görülen cisimle ilgili haberi televizyon kanallarnda izleyince kendisini de heyecanlandn söyledi. çkla, Ben 25 yldr burada balkçlk yapmaktaym. lk kez böyle bir eye tank oldum. Bugün de o cismi bir daha görebilir miyiz diye Van Gölünü gezdik. Görüntülerde izlediimiz kadaryla o cismin srt timsah srt gibi zikzakl, ba ise büyük bir ylana benziyordu. Bunun aratrlmasn istiyoruz diye konutu.

O CSM çOK MERAK EDYORUZ

Dürbünle göl yüzeyini gözetleyen Yusuf Sona da merak ettikleri için balkç teknesiyle göle açldklarn belirterek, Dürbünlerimizle her yeri taradk. Ama u ana kadar bir ey bulamadk. çekilen görüntülerde srt trtkl olarak görülüyor. 2 gün önce kzlar görmü. Biz de belki denk geliriz diye tekneyle göle açldk. Görüntüleri gördükten sonra çok heyecanlandk. Timsaha benzettim. Bunun aratrlmas gerekir. Belki farkl bir hayvan türü olabilir dedi.

Ana Sayfaya Git