Van Gölü'nün dört adası etkinliklerle tanıtılıyor

Bozulmamış doğası, tarihi dokusu ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'ndeki ada ve koylar, yapılan etkinliklerle ön plana çıkarılıyor

Haberler 06.05.2022 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Gölündeki ada ve koylar, son zamanlarda düzenlenen etkinliklerle yerli ve yabanc turistlerin dikkatini çekiyor.

Bozulmam doas ve temiz suyu ile Van Gölündeki Akdamar, çarpanak, Adr ve Ku adalar, tarihi ve turistik özellie sahip yönüyle öne çkyor.

Türkiyenin de en büyük gölü olan Van Gölündeki dört ada, üzerinde yllara meydan okuyan tarihi ve kültürel kalntlarla önemli medeniyetlere ev sahiplii yapyor.

Masmavi gölün ortasnda arkeolojik sit alan ilan edilen ada ve üzerindeki tarihi yaplar ile yeil ve mavinin bulutuu derin vadilerde bulunan koylar, kente gelenlerce ziyaret ediliyor.

Vana gelen yerli ve yabanc turistler, teknelerle göldeki bu adalar gezme frsat buluyor. Ziyaretçiler ayrca yumurtalarn brakmak için adaya yuva yapan martlarn da görsel ölenine tanklk ediyor.

AKDAMAR ADASINA 25 BN ZYARET

l Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, AA muhabirine, bu yln, Van turizminin en parlad yllardan biri olarak ön plana çktn ifade etti.

Van Gölü havzasnn her dönemde büyük ilgi gördüünü anlatan Uslu, Dört ayda Akdamar Adasnn ziyaretçi potansiyeline baktmzda bunlarn tamamen tarihi ve turistik noktay ziyaret eden insanlar olduunu görebiliyoruz. Buray ziyaret edenlerin younluu bu yl daha çok ziyaretçi çekeceimizin bir göstergesi. Dört aylk zamanda Akdamar Adas, 25 bin ziyaretçi arlad. Her gün bir önceki günden daha yüksek bir ziyaretçi potansiyelini görmemiz bizi memnun ediyor. diye konutu.

Göldeki adalarn tantlmas için çalmalarna devam ettiklerini belirten Uslu, unlar kaydetti:

Etkinliklerle adalar üzerindeki dier birleenleri ön plana çkararak hak ettii noktaya gelmesi, daha iyi tantlmas için de elimizden gelen çabay sarf ediyoruz. Buralar ziyaret edenler masmavi bir gölde bir tekne yolculuuyla farkl bir dünyann, farkl bir güzelliin heyecann yayor. Adaya vardklarnda da insanlar cezbeden doal güzelliklerle karlayorlar. Karda Artos Dann karla kapl yüzünü, masmavi gölümüzün güzelliini ve badem çiçekleriyle donatlm bir bütün olarak bu esiz manzaray görebiliyor. Bu güzellikleri gören insanlarn gittikleri yerlerde de bu güzellikleri anlatmalar, birer kültür elçisi olmalar noktasnda çok önemli.

TURZMN GELMES çN 13 FARKLI ETKNLK DÜZENLEDK

Büyükehir Belediyesi Kültür ube Müdürü Muhlis Kaya da ekimden bu yana turizmin gelimesi için 13 farkl etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Bölgeye özellikle doa fotorafçlarnn youn ilgi gösterdiini anlatan Kaya, unlar aktard:

Amacmz Van Gölü havzasn Türkiye ve uluslararas arenada tantmak. Van Gölünde dört ada var. Bunlardan biri çarpanak. Tarihi antik yolun olduu bir ada. Hemen ileride Van Gölünün en büyük adas Adr Adas var. Herkesin bildii Akdamar ve Ku adalar da dier önemli adalar. Amacmz bu güzel adalar ziyaretçilerle buluturmak. Buralarda esiz bir görüntü var.

DOASIYLA NANILMAZ GÜZEL

çarpanak Adasn ziyaret eden Fatma Körolu çelik, düüncelerini öyle dile getirdi:

ki saatlik bir tekne turunun ardndan buraya ulatk. lk kez buray görme frsatm oldu. Doasyla inanlmaz güzel. Adada binlerce mart var. Tarihi kalntlar yllara medyan okuyor. Doas, tarihiyle muhteem bir yerle karlatk. Gerçekten herkesin buray görmesi gerekir.

Fotoraf tutkunu Sedat Ylmaz da Aslnda el dememi bir yer. nsanlarn akn akn gelmesini istiyoruz. Bugün 70 kiilik bir grupla geldik. çok güzel bir atmosfer var. Van Gölünün mavisi, adalarn yeili gerçekten büyüleyici. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git