Van kedileri podyuma hazırlanıyor

FARKLI göz renkleri, pamuk gibi bembeyaz tüyleri ve sevecenlikleri ile insanları kendine hayran bırakan Van kediler, 31 Mart'ta yapılacak olan kedi güzellik yarışmasına hazırlanıyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kedi Araştırma Merkezi'nin gösterdiği özen sayesinde saf ırkı elde edilen ve yavru sayısı artırılan Van kedilerine bakıcıları özel mamalar yedirip, özel şampuanlarla yıkıyarak kırmızı halıda yürümeleri için eğitim veriyor.

Haberler 18.03.2018 - 13:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cana yaknl, beyaz ve ipeksi tüyleri ve suya olan dükünlüüyle bilinen Van kedisi, kentin önemli simgeleri arasnda yer alyor. Sevilmekten holanan, kendisine gösterilen sevgiye ayn ekilde karlk veren bu kediler, Yüzüncü Yl Üniversitesi Van Kedisi Aratrma Merkezi Kedievi Müdürlüü tarafndan koruma altnda bulunuyor. Van kedisiyle ilgili farkndalk oluturmak amacyla da 31 Mart tarihinde ödüllü Van Kedisi Güzellik Yarmas düzenlenecek.

KEDLER YARIMAYA HAZIR

Van kedisine olan duyarll ve bilinç düzeyini artrmak için böyle bir yarma düzenlediklerini anlatan YYÜ Van Kedisi Aratrma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, Vandaki ve Türkiyedeki bütün Van kedisi sahiplerini yarmaya davet ettiklerini söyledi. Ödüllü bir yarma olduunu ve kedileri yarmaya haznladklarn belirten Prof. Dr. Kaya, öyle konutu:

Bu ödüllü bir yarmadr. Birinciye tam altn, ikinciye yarm altn ve üçüncüye ise çeyrek altn vereceiz. Dolaysyla Van kedisi sahiplerinin dayanmas, hem Van kedilerine kimin daha güzel baktn hem de kimde daha orijinal Van kedisinin olduu konusunda bizde bir fikir oluturacaktr. Kedilerimizi yarmalara büyük titizlikle hazrlyoruz. Tüm bakmlarn yaptktan sonra jürinin beenisine sunacaz. Aslnda bizim bütün kedilerimiz birbirinden güzel ancak farkndalk oluturmak için böyle bir yarma düzenliyoruz.

Ana Sayfaya Git