Van merkezli 10 ilde gümrük operasyonu

Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrüğü'nden geçen ticari araçlara eksik işlem yaparak menfaat elde ettiği tespit edilen 23 gümrük görevlisi gözaltına alındı

Haberler 30.09.2017 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Saray ilçesindeki Kapköy Gümrüünden geçen ticari araçlara eksik ilem yaparak menfaat temin ettii tespit edilen 23 gümrük görevlisi gözaltna alnd.

Jandarma Genel Komutanlndan yaplan açklamaya göre, Vann Saray ilçesindeki Kapköy Gümrüünden geçen, özellikle gda yüklü araçlara menfaat karl eksik ilem yapldn belirleyen Van l Jandarma Komutanl Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, operasyon için dümeye bast.

Aralarnda 22 gümrük görevlisinin de bulunduu 25 kii hakknda gözalt karar verilmesinin ardndan Van merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda, 23 kii gözaltna alnd.

- GÜMRÜK KAPISI MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Gözaltna alnan 22 gümrük görevlisinden birinin Kapköy Gümrük Müdürü olduu örenildi.

üpheliler hakknda Resmi belgede sahtecilik, rüvet ve 5607 Sayl Kaçakçlk Kanununa muhalefet suçlarndan ilem yapld.

Van Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamada, Saray ilçesindeki Kapköy Gümrük Müdürülüü alannda ve Snr Ticareti Merkezi kapsamnda ithalat ve ihracat ilemlerinde gda yüklü araçlarn ülkeye girii srasnda eksik ve sahte evraklarla usulsüzlükler ve menfat temini yapldnn tespit edildii belirtildi.

- ÜPHELLERDEN BR RAN DER STANBULDA

Bu kapsamda, Resmi belgede sahtecilik, rüvet, 5607 Sayl Kaçakçlk Kanunu ile 4458 Sayl Gümrük Kanununa muhalefet suçlarndan 18 Ocak 2017de teknik ve fiziki takip kararlaryla soruturma balatld aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

28 Eylülde Vanda 11, stanbuda 4, Antalyada 2, Hakkaride 2, zmir, Ordu, skenderun, Samsun, Ar ve Diyarbakrda bir olmak üzere 22si gümrük memuru 25 üpheli hakknda yakalama ve gözalt karar verilmi olup, 23 üpheli yakalanarak gözaltna alnmtr. Yakalanamayan 2 sivil üpheliden birinin ran slam Cumhuriyetinde bulunduu, yurda giri yapmas halinde yakalanaca, dier üphelinin ise stanbulda olduu tespit edilmitir. Bu üphelilerin yakalanmas için çalmalar ile olay hakkndaki soruturma titizlikle ve çok yönlü devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git