Van son dakika deprem bilançosu açıklandı

Van'da deprem. Van'da meydana gelen 5.4'lük deprem akabinde deprem bilançosu valilik tarafından açıklandı.

Haberler 25.06.2020 - 17:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda deprem. Vanda meydana gelen 5.4lük deprem akabinde deprem bilançosu valilik tarafndan açkland.

Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Özalp ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüündeki depreme ilikin, Özalp, Saray ve Gürpnardaki 15 mahallede orta ve ar hasarl evler var. 5 vatandamz hafif yaral. bilgisini verdi.

Bilmez, beraberinde l Jandarma Komutan Tugeneral Yüksel Yiit, AFAD l Müdürü Osman Uçar, çevre ve ehircilik l Müdürü Ali Kemal Atl ile depremin yaand bölgede helikopterle incelemelerde bulundu.

Daha sonra Özalp ilçesine bal Yünkuak Mahallesine gelen Bilmez, burada hasar gören evleri inceledi, yetkililerden bilgi ald.

Bilmez, yapt açklamada, depremin Özalp, Saray, Gürpnar ilçelerinin kesitii bölgede etkili olduunu belirterek, unlar söyledi:

Özalp, Saray ve Gürpnardaki 15 mahallede orta ve ar hasarl evler var. 5 vatandamz hafif yaral. Deprem 15 köyümüzde hasara neden oldu. Depremden dolay enkaz altnda kalan bir vatandamz yok. Sadece atlamadan kaynakl 5 vatandamz hafif yaraland. Özalp Devlet Hastanesine kaldrldlar, durumlar iyi. Köylerimizde orta ve ar hasarl yaplar bulunuyor. AFAD ve çevre ehircilik ekipleri hasar tespit çalmalarna balad. Her ilçede bir ekip çalma yapyor. Bütün vatandalarmza geçmi olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu depremden dolay bir can kaybmz bulunmamaktadr. Mal kayplar da telafi edilecektir.

Ana Sayfaya Git