Van’ın saklı cenneti sokakta çalışan çocukları ağırladı

Van Gölü kıyısındaki saklı cennet olarak bilinen Ağin koyu, bu kez sokakta çalışan çocuklara ev sahipliği yaptı.

Haberler 11.09.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünün hayata geçirdii çocuk ve Gençlik Kampüsü projesi kapsamnda sokakta çaltrld tespit edilen çocuklar için Ainde kamp etkinlii düzenlendi. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünün Van Büyükehir Belediyesi ortaklyla hayata geçirdii ve Dou Anadolu Kalknma Ajans (DAKA) tarafndan finanse edilen çocuk ve Gençlik Kampüsü projesi kapsamnda sokakta çaltrld tespit edilen çocuklar için düzenlenen sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikler devam ediyor.

SAKLI CENNET AIRLADI

Etkinlikler kapsamnda 26 çocuk, Vadi Doa Spor Kulübü üyelerinin rehberliinde Ainde kamp kurup, unutulmaz 2 gün yaad. Aile ve Sosyal Politikalar l Müdür Yardmcs Cahit Eldemirin koordinesinde 8 personel, Vadi Doa Spor Kulübü Bakan Ömer Demez ile 7 kulüp üyesi ile 4 gönüllü ve 26 çocuk Edremit skelesinden teknelere binerek 4 saat süren tekne yolculuunun ardndan Vann Geva ilçesi ile Bitlisin Tatvan ilçesi arasnda bulunan ve Vann sakl cenneti olarak bilinen Aine geldi. Programn ilk günü kampn kurulmasyla balad. Burada çadr kurmay örenen çocuklar daha sonra kulüp üyelerinden yürüyü, yön bulma, su bulma, doada yaam, kamp yaam, özel ihtiyaç bilinci ve çevre temizlii konularnda eitim ald. Güne sabah sporu yaparak balayan çocuklar, akamlar ise kamp atei yakmadan önce akam sporu yapt.

Unutulmaz iki gün yaayan çocuklar, Aile Sosyol Politikalar l Müdürlüüne, Vadi Spor Kulübü üyelerine ve gönüllülere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git