Van'da 43 doktor istifa dilekçesi verdi

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, 1 Temmuz'da kalkan yasağın ardından Van'da 43 hekimin istifa dilekçesi verdiğini açıkladı.

Haberler 30.08.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sünnetçiolu, yapt açklamada Salk Bakanlnn öngörüsüyle salgn döneminde salk sektöründeki i yükünün artmas üzerine 2020 Mart ay içerisinde bir genelge yaynlayarak kamu ve özel sektörde çalan hekimlerin istifa etmelerinin yasaklandn hatrlatt.

Sünnetçiolu, 1 Temmuzda kalkan yasan ardndan ilimizde 43 hekim istifa dilekçesi verdi. Zorlu geçen salgn sürecinde tüm salk çalanlarmz canla bala çalt. Hepsine teekkürlerimi sunuyorum. Bu skntl süreçte hekimlerimiz bizi yalnz brakmad. dedi.

Kalkan yasan ardndan doktorlarn istifa etmeye baladn ve özel sektöre geçi yaptn dile getiren Sünnetçiolu, Hiçbir hekimimiz istifaya zorlanmad, aksine kendilerinin devlet hastanelerimizde bu zorlu süreçte sabrl olmak, vatandalarmza salk hizmetinin sekteye uratmamas adna ricalarmz olmutur. Normalleme süreci ile istifa yasann kalkmasyla birlikte birçok ilde olduu gibi Vanda da hekimlerimiz kendi hür iradesi ile Salk Müdürlüümüze istifa dilekçelerini verdi. diye belirtti.

UZMAN HEKM TALEBNDE BULUNDUM

Sünnetçiolu, Tabii ki vatandalarmzn salk yönünde madur olmamas için Salk Bakanlmza giderek kadn doum uzman, çocuk doktoru, anestezi ve enfeksiyon hastalklar için uzman hekim talebinde bulundum. En ksa zamanda atamalarn bekliyoruz. Ayrca Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Dursun Odaba Tp Merkezinde vatandalarmzn madur olmamas için 6 uzman ve 5 pratisyen hekim görevlendirdik. ifadelerini kulland

Ana Sayfaya Git