Van'da 'balon balığından ölüm' iddiasına soruşturma

Van'da 3 kişiden Kemal İpek'in (41) balon balığı yiyerek zehirlenme sonucu yaşamını yitirdiği iddiasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Hastanede tedavi edilen 2 kişiden alınan kanların ise incelenmek üzere Tarım ve Orman Bakanlığı'na gönderileceği ve balık zehirlenmesi için detaylı araştırma yapılacağı belirtildi.

Haberler 08.01.2021 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda balkçlk yapan kii iddiaya göre, kaya balna benzettii balon baln frnc arkadalaryla birlikte piirip yedi. Balon baln yiyerek zehirlendii öne sürülen 3 kiiden Kemal pek, kaldrld hastanede hayatn kaybetti. Zehirlenen 2 kii ise tedavilerinin ardndan taburcu edildi. Van Cumhuriyet Basavclnca balon balndan ölüm iddiasyla ilgili soruturma balatld.

BALON BALIINA SORUTURMA

Olayn 28 Aralkta meydana geldii, balk zehirlenmesi üphesiyle Kemal pekin Van Adli Tp Kurumunda otopsisinin yapld ve otopsi bulgusu olarak karacierde deiiklik görüldüü belirtildi. Olay sonras yaknlarnn ifadelerinin alnd ve buna göre 3 kiinin yedii baln ardndan fenalaarak hastaneye kaldrld belirtildi. Frnc pekin hastanede öldüü ve dier 2 kiinin ise salk durumunun iyi olduu kaydedildi. Hastanede tedavileri yaplan kiilerden alnan kanlar ise incelenmek üzere Tarm ve Orman Bakanlna gönderilecek ve balk zehirlenmesi için detayl aratrma yaplacak.

Ana Sayfaya Git