Van’da Covid-19 tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındı

İl Hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan kısıtlama ve yasaklar kapsamında sünnet düğünü, nişan ve kına gecesi gibi etkinlikler yasaklanırken, düğün ve nikahlar ise aynı gün içerisinde ve bir saat içerisinde tamamlanacak.

Haberler 27.08.2020 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Valilii tarafndan alnan yeni kstlama ve yasaklama kararlarna ilikin yaplan açklama u ekilde:

limiz snrlar içerisinde sünnet düünü, kna gecesi, nian vb. etkinlikler yaplmayacaktr.

Düün ve nikhlar ayn gün içerisinde en fazla bir saat içerisinde tamamlanacaktr.

Düün salonlarnda sandalye/koltuk düzeni fiziki mesafe koullarna uygun ve dans/oyun pisti/alanlarn da kapatacak ekilde oluturulacaktr.

Düün ve nikhlarda toplu yemek verilmesi de dhil olmak üzere her türlü yiyecek içecek servisi/ikram (paketli su servisi hariç) yaplmayacaktr.

Bu ekilde gerçekletirilecek düünlerde oyun/dans gibi faaliyetlere kesinlikle yaplmayacaktr.

Gelinle damadn birinci ve ikinci derece yakn olmayan 65 ya ve üzeri vatandalarmz ile 15 ya alt çocuklar düünlere ve nikh merasimlerine katlmayacaktr.

limiz genelinde her düün veya nikh merasimine en az bir kamu görevlisinin (kolluk, zabta vb.) görevlendirilecek ve denetim faaliyetlerine arlk verilecektir.

çerisinde bulunduumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarnn yan sra düün ve nikhlarda, bu karar ile düzenlenen hususlar dnda Salk Bakanl Coronavirus Bilim Kurulu, ilgili bakanlk ve kurumlar tarafndan belirlenmi/belirlenecek kurallara/tedbirlere eksiksiz uyulacaktr.

Kamu kurum ve kurulularnda yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere kiilere (personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için bulunan vatandalarmz da dhil) hiçbir ekilde yiyecek içecek (paketli su servisi hariç) ikram yaplmayacaktr.

Ana Sayfaya Git