Van'da kaçak göçmenlerin taşındığı minibüs takla atıp, alev aldı: 11 ölü, 21 yaralı

Van'da, dün gece kaçak göçmenlerin taşındığı minibüs kontrolden çıkıp, takla atarak alev aldı. Kazada olay yerinde 11 kişi hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan 1 kişinin de yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yaralı 20 kişinin hastanede tedavisi devam ederken, jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberler 12.07.2021 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afganistan ve Pakistandan yola çkp, kaçak yollarla Avrupa ülkelerine gitmeye çalan göçmenler için ran snrndaki Van, önemli bir geçi noktasn oluturuyor. Zor ve dalk alanlarn hakim olduu bölgede kaçak göçmenler kimi zaman göçmen kaçakçlar tarafndan yar yolda braklyor, kimi zaman balk istifi araçlara yüklenerek kimi zaman da souk hava koullarna dayanamayarak hayatn kaybediyor.

Önceki gün gece saatlerinde Van-Erci kara yolu üzerinde bulunan Karahan bölgesinde kaçak göçmenlerin tand 65 ER 186 plakal minibüs, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla att. Kaza sonras minibüs alev alrken, çevredekilerin ihbar üzerine olay yerine çok sayda salk, UMKE ve jandarma ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince yangn söndürülürken, salk ekiplerinin yapt kontrolde 11 kiinin hayatn kaybettii, 21 kiinin de yaraland belirlendi.

Yarallar, salk ekiplerince olay yerinde yaplan ilk müdahalelerinin ardndan çevredeki hastanelere kaldrlarak tedaviye alnd. Hastaneye kaldrlan yarallardan biri daha hayatn kaybederken, ölenlerin says 12 oldu. 20 yaralnn hastanedeki tedavisi sürerken, jandarma kazayla ilgili soruturma balatt.

VALLKTEN AçIKLAMA: ORGANZATÖR DE HAYATINI KAYBETT

Van Valilii önceki gece saatlerinde Muradiye lçesi Yumakl Mahallesi yaknlarnda meydana gelen ve 12 kiinin hayatn kaybettii kazayla ilgili açklama yapt.

Valilik açklamasnda öyle denildi:

Muradiye lçesi Yumakl Mahallesi mülki snrlar içerisinde 10 Temmuz 2021 günü saat 23.45 sralarnda S.A. isimli ahs adna kaytl 65 ER 186 plakal araç seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yoldan çkarak takla atmas sonucu tek tarafl ölümlü, yaralamal ve maddi hasarl trafik kazas meydana gelmitir. Kaza sonras yangn çkan araç ekiplerin müdahalesi sonucu söndürülmütür. Araç içerisinde ve hastanelerde yaplan kontrollerde aracn düzensiz göçmenleri tad ve kazada organizatör Cüneyit Avar ve 11 düzensiz göçmenin vefat ettii tespit edilmitir. Kazada yaralanan 26 düzensiz göçmenin ise ambulanslar ile çeitli hastanelere sevki gerçekletirilmitir. Kaza yapan 65 ER 186 plakal aracn adna kaytl olduu tespit edilen S.A. ise gözaltna alnmtr. Olayla ilgili soruturma çok yönlü sürdürülmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git