Van'da "kuş" festivali

Van'ın İpekyolu Belediyesince düzenlenen "Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü 8. Flamingo Festivali" başladı.

Haberler 01.10.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doay Koruyorum Kular Seviyorum temasyla Van Valilii, Van Yüzüncü Yl Üniversitesi, Kültür ve Turizm l Müdürlüünce desteklenen festivali izlemek için sabah erken saatlerde Karagündüz Mahallesine gelen vatandalar, Erçek Gölü sahilinde oluturulan gözlem istasyonlarnda flamingo ve dier ku türlerini dürbünlerle izleme frsatn yakalad.

Karagündüz Mahallesi sakinlerinin festival alannda Van kahvalts ikram ettii davetliler, ardndan festival alannda düzenlenen etkinliklerle elenceli anlar yaad.

Etkinlik alannda sahne alan Troyka Anadolu Kartallar grubunun Dans Kardelii Dounun Kanatlarnda Buluuyor gösterisi büyük ilgi gördü.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, ku gözlem alannda yapt konumada, bölgede ac ve gözyann yerini güzel etkinliklere braktn belirterek, Bu güzel frsatlar heba etmemek adna, önümüzdeki yerel yönetimlerin önemini iyi bilmemiz gerekiyor. Biri imar ediyor, öbürü ykyor. Biri ina ederken, öbürü bombalyor. Biri sevgi, öbürü kin ve nefret diyor. Biri kardelik, öbürü dümanlk diyor. Bu hainlere hiçbir zaman frsat vermememiz lazm. dedi.

pekyolu Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Cemil Öztürk de Erçek Gölünün Türkiyenin en önemli ku cennetlerinden biri olduunu söyledi.

Türkiyede 453e yakn ku türü bulunduuna iaret eden Öztürk, Bunlardan 232sini Erçek Gölünde görme imkanmz var. Dolaysyla bugün de sabahn erken saatlerinde Erçekte 8incisini düzenlediimiz festivaldeyiz. Flamingolarn, all turnalarn görsel ovunu görmeye geldik. u anda burada flamingolarn görsel ovunu izleyebiliyoruz. Buradaki amacmz ku cennetini tüm Vana, Türkiyeye ve dünyaya tantmak, göstermek, farkndalk oluturmak. diye konutu.

- 1991den bu yana flamingo ile ilgili aratrmalar yapyoruz

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Özdemir Adzel, festivale vatandalarn youn ilgi gösterdiini ifade ederek, üniversite olarak festivale katk sunduklarn ve bilimsel olarak desteklediklerini kaydetti.

Erçek Gölünde en az 232 ku türünün yaadn, ancak bunlarn içerisinde görsel olarak en dikkat çekicilerinden birinin flamingo olduunu vurgulayan Adzel, Biz bu yüzden flamingoyu ön plana çkardk. 1991den bu yana flamingo ile ilgili aratrmalar yapyoruz. Bu uran sonucunda bugün çok güzel bir noktaya geldik. Ürettiimiz bilgiyi halka ve vatandaa indirdiimiz için çok mutluyuz. limizin turizmi çeitlendi, kularmz ciddi anlamda koruma altna alnd ve buradaki vatandamzda da ciddi bir farkndalk olutu. Bundan dolay da çok mutluyuz. dedi.

Programa, Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Tümgeneral Hac lba, l Jandarma Komutan Tugeneral Yavuz Özfidan, AK Parti Van Milletvekili Abdulahad Arvas, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve vatandalar katld.

Festival, akam düzenlenecek Van Oturma Gecesi ve Ünal Zorer konseriyle sona erecek.

Ana Sayfaya Git