Van'da sel nedeniyle 20 hayvan telef oldu

Van'ın Saray ve Edremit ilçelerinde meydana gelen sel nedeniyle bazı ev ve ahırlar zarar gördü, 20 hayvan telef oldu.

Haberler 24.08.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saray ilçesine bal Kazlgöl Mahallesinde gece balayan yamur sele neden oldu.

Takn nedeniyle baz ev ve ahrlarn su altnda kald mahallede, ahrlardaki 20 hayvan telef oldu, ekili tarm arazileri zarar gördü.

Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine Van Büyükehir ve Saray belediyeleri ile tfaiye Daire Bakanl ve VASKi ekipleri mahallede çalma balatt.

EKPLERMZ SEFERBER ETTK

Edremit ilçesinde de yalardan dolay DS 17. Bölge Müdürlüüne ait sulama kanallarnn tamas sonucu birçok mahallede su takn yaand.

Belediye ekiplerinin çalma yürüttüü mahallelerde, lçe Tarm Müdürlüü ve Orman Müdürlüü ekipleri hasar tespiti yapt.

Van Vali Yardmcs Turgut Gülen, Edremit Belediye Bakan smail Say, Van Büyükehir Genel Sekreter Yardmcs Esiner çetin ve DS 17. Bölge Müdürü Ayhan ahna, selden zarar gören mahallelerde incelemelerde bulundu.

Selden zarar gören Eminpaa Mahallesinde vatandalarn skntlarn dinleyen Say, yaralarn sarlmas noktasnda çalmalarn devam ettiini belirtti.

Tüm ekipleri seferber ederek vatandalarn yardmna kotuklarn ifade eden Say, Geceden beri yer yer sel sularna müdahale eden ekiplerimiz çalmalarna aralksz devam ediyor. Kalc önlemler almak amacyla incelemelerde bulunduk. Olayn takipçisiyiz. Hiçbir vatandamzn canna ya da malna zarar gelmemesi için çalmalarmz sürdürüyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git