Van’da yeni corona virüsü vakası! Taziye evine gelen 12 kişide corona virüsü

Van Edremit’te cenaze için bir araya gelen 12 kişide corona virüsü çıktı.

Haberler 18.05.2020 - 02:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Valiliinin yapt açklamaya göre, Edremit ilçesi Eminpaa mahallesi Salk çkmaz sokakta ikamet eden Gülçek ailesinden bir kiinin kalp krizi sonucu vefat etmesi üzerine il dndan gelen kardeinin Vana girite filyasyon ekipleri tarafndan gerekli ilemlerinin yaplarak evinde 14 gün karantina altnda izoleye alnd belirtildi.

Van Valiliinden yaplan açklamada, Edremit ilçesi Açklama öyle devam etti:

* Ancak ailenin taziye kurmamasna ramen yakn akrabalar cenaze evinde bir araya gelerek sosyal mesafe kurallarna aykr davrand.

* l dndan kardeinin vefat üzerine Vana gelen ahsn 15 Mays 2020 tarihinde rahatszlanarak hastaneye bavurmas üzerine yaplan korona virüs testi pozitif çknca salk ekipleri aile fertleri ve cenaze evine gelenlere test yapt.

* Salk ekipleri tarafndan yaplan çalmalar sonucunda Gülçek ailesinin Edremit ilçesi Eminpaa Mahallesi Salk çkmaz Sokakta ikamet eden fertlerinden 9, yine ayn aileden pekyolu ilçesi Yalnaaç Mahallesinde ikamet edenlerden de 3 kiide korona virüsü tespit edildi.

* Filyasyon ekiplerinin hasta ahs ile temasta olanlarn tespitine yönelik yapt aratrmalarda u ana kadar 232 kiiye ulalarak test yapld.

EDREMT HAKKINDA

Geçmii çok eski dönemlere dayanan Edremit isminin kayna bilinmemektedir. emsettin Sami, Kamus-i Türkide ilçeyi anm, ismin kaynan meçhul göstermi herhalde çok eski bir kasabadr diye de eklemitir. Ermenice kaynaklarda efsanelerde ad skça geçen Ara adl kralla balantl olduu düünülmektedir.

Cumhuriyetin kuruluundan sonra Edremit, Sarmansuyu, Gümüdere ve en sonunda yine Edremit olarak adlandrlan ilçenin nüfusu, 2005 ve 2012 ylnda yaplan TOK konutlaryla 18.000den 114.000e çkmtr.

Edremitin tam içerisinden geçerek Vana giden ve bir Urartu yaps olan amran kanal, ilçenin en önemli tarihi kalntsdr. Yine bu kanaln kurulu yaztlarnn 3 tanesi ilçedeki bahçelerde bulunur. Kadembast mevkiinde kanaln istinat duvarlar ve iki yazt mevcuttur. Üzüm ba olarak ina edilen bu alanda Devdam diye adlandrlan maaralar ve dirheler mevcuttur. Kzkalesi olarak adlandrlan kaya blounun güneyinde küçük bir apel bulunur. apelin ku uçumu 400 metre kadar dousundaki büyük Ermeni mezarl 2005 ylnda yaplan Toki binalar, geri kalanlar ise 2012 ylnda açlan yeni yol çalmalar esnasnda yok olmutur.

Ana Sayfaya Git