Van'daki resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık operasyonu

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van'daki resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık operasyonuna ilişkin, "İki yıl önce belediyemizden bir personel ile 4 özel şirket çalışanı hakkında evrakta sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle adli mercilere şikayetimizi gerçekleştirdik. Belediye olarak hiçbir işlemde kanunsuzluk ve yanlışlık söz konusu olmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Haberler 18.09.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özgökçe, Van Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, aralarnda Tuba Belediyesinde görevli harita mühendisi M.E.G. ile harita ve kadastro firmalar bulunan A.A, S.C, A.G ve M.Y.Snin gözaltna alnd operasyonla ilgili basn toplants düzenledi.

Tuba Belediyesinde düzenlenen toplantda konuan Özgökçe, 30 Mart 2014te Tuba Belediye Bakanl kurulduktan sonra ilçe snrlarn kapsayan resmi imar paftalarn Van Büyükehir Belediye Bakanlndan talep ederek mar Müdür vekili M.E.Gye teslim edildiini söyledi.

- Paftalar aslna aykr ekilde aktarlm

Yeni kurulan belediyenin paftalar dijital ortama aktarlmas konusunda gerekli altyapya sahip olmad için ihaleye çktn anmsatan Özgökçe, u bilgileri verdi:

Tuba Belediye Bakanl mar ve ehircilik Müdürlüü ihalenin yapld dönemde yetkilisi olan üpheli M.E.G. tarafndan imar planlarnn dijital ortama aktarlmas ve arivlenmesi ile ilgili olarak 18.12.2014 tarihinde ihale yaplmakta ve yaplan ihale 4734 Sayl Kamu hale Kanunun 22-d maddesi gereince dorudan temin usulü ile Van mar Planlama firmasna ihale edilmitir. hale yapldktan sonra Van Büyükehir Belediyesinden alnan 23.12.2014 tarihinde 230 adet ve 26.02.2015 tarihinde ise 19 adet 1/1000 ölçekli uygulama resmi imar plan paftalar tutanak ile üpheli M.E.G. tarafndan ilgili firma yetkilisine teslim edilmitir. Söz konusu paftalar teslim alan firma yetkilisi i bu paftalar dijital ortama aktarlp ve polyester paftalara çktlar alnrken asl paftalar, asllarna uygun bir ekilde aktarmas gerekirken bir ksm paftalar asllarna aykr bir ekilde deitirerek aktarmtr. Sadece Tuba ilçe snrlarn kapsayan imar planlarnn bir takm kötü niyetli ahslar tarafndan gerçee aykr bir ekilde deitirildii eklinde gelen ikayetler üzerine bakanlk makamnca mar ve ehircilik Müdürlüüne vekaleten bakmakta olan M.E.G. hemen görevden alnm, söz konusu iddialar aratrmak ve faillerin ortaya çkarlmas amacyla dorudan belediye bakanlmz imzasyla 25/11/2015 tarihinde Van Cumhuriyet Basavclna konu ile alakal olarak gerekli suç duyurusu yaplmtr. lgili personel hakknda da disiplin soruturmas balatlm ve bu soruturma halen devam etmektedir. Bu dosya kapsamnda da 15/09/2017 tarihinde resmi imar paftalarnn deitirilmesinde ilgisi olduu deerlendirilen bir ksm ahslar gözaltna alnmtr.

mar plannda oynamay yaplm

Özgökçe, çevre ve ehircilik Bakanlna ait imar plan paftalarnn hiçbir ekilde deiiklie uratlmadn vurgulayarak, ki yl önce belediyemizden bir personel ile 4 özel irket çalan hakknda evrakta sahtecilik yaptklar gerekçesiyle adli mercilere ikayetimizi gerçekletirdik. Belediye olarak hiçbir ilemde kanunsuzluk ve yanllk söz konusu olmasna izin vermeyeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git