Van'dan acı haber... Ölü sayısı 59'a yükseldi

Van Gölü'nde batan teknedekiler için sürdürülen çalışmalarda, 5 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece, kazanın ardından gölde bulunan ceset sayısı 59'a yükseldi.

Haberler 20.07.2020 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geva ilçesinin Altnsaç Mahallesinde, 27 Haziran günü saat 22.00 sralarnda, kendi tekneleriyle Van Gölüne açlan kuzenler Sedat ve Medeni Akba için kayp ihbar yapld. Alabora olan teknede yüzerek kurtulan Medeni Akba, 28 Haziran günü saat 23.00 sralarnda Tuba ilçesi çitören Mahallesi yaknlarnda bulunarak, jandarmaya götürüldü. Medeni Akban verdii bilgiler dorultusunda Sedat Akba ile yaklak 60 kaçak göçmenin bulunduu teknenin batt bölgede arama çalmas balatld. Yaplan çalmalar kapsamnda 11 gün sonra batan teknenin yeri çarpanak Adasna 1 kilometre uzaklktaki, gölün 107 metre derinliinde tespit edildi.

ÖLÜ SAYISI 59A YÜKSELD

Teknenin yerinin belirlenmesinin ardndan çalmalarn younlat çarpanak Adas açklarnda aramalar sürüyor. çalmalara Sahil Güvenlik, Sualt Arama Kurtarma (SAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Jandarma iç güvenlik timleri katlyor. Özel ekiplerin ROV cihazlaryla tespit edip, görüntüledii teknenin içinde bulunan cesetler ise kancalama yöntemi ile gölden çkarlyor.

Arama çalmalar 22nci güne girerken, gün içerisinde 5 kiinin daha cansz bedenine ulald. Böylece kazann ardndan gölde bulunan ceset says, 59a yükseldi.

Van Gölünde çkarlan cesetler, tekne ve botlarla kyya yanatrlp, Van Büyükehir Belediyesine ait cenaze aracyla otopsi yaplmak üzere Adli Tp morguna götürüldü.

Ana Sayfaya Git