Vatandaşın karakoldaki işi en geç bir saatte bitecek

Polis merkezlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışma başlatan Emniyet Genel Müdürlüğünce 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen yazıda müracaata gelen vatandaşların işlemlerinin en geç bir saat içinde bitirilmesi talimatı verildi.

Haberler 19.09.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polis merkezlerinin iyiletirilmesine yönelik çalma balatan Emniyet Genel Müdürlüü tarafndan 81 il emniyet müdürlüüne gönderilen yazda müracaata gelen vatandalarn ilemlerinin en geç bir saat içinde bitirilmesi talimat verildi.

Polis merkezi amirliklerinde yeniden yaplanmaya giden Emniyet Genel Müdürlüü, amirliklerin görevlerini daha etkin yürütmesi, alan hakimiyetini artrmas, ihbar ve ikayetlerin hzl deerlendirilmesi amacyla Asayi Dairesi Bakanl koordinasyonunda bir dizi çalma balatt.

Bu kapsamda ilk olarak 2-3 Austosta 10 ilin asayi ube ve ilçe emniyet müdürleri ile polis merkezi amirlerinden oluan 20 personele yönelik Ankarada Polis Merkezi Amirliklerinin Etkinliinin Artrlmas çaltay düzenlendi.

- Uzunkayadan lemler en geç bir saatte bitecek talimat

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 81 il emniyet müdürlüüne geçen ay gönderdii yazda polis merkezi amirliklerine müracaata gelen vatandalarn ilemlerinin en geç bir saat içinde bitirilmesi talimatn verdi.

Uzunkayann talimatna göre, polis merkezi amirliklerine müteki, madur ve tank konumunda veya bilgi almak, ihbarda ya da ikayette bulunmak için gelen vatandalara öncelik tannacak, hiç kimseye vücut diliyle de olsa küçük düürücü davranlmayacak.

Personelin çalma saatlerinin zorunlu hallerde deimesi gerektiinde genel müdürlük makamnn uygun görüü alnacak.

Polis merkezi amirliklerinin hizmet kalitesini artrmak amacyla personel ve vatandan taleplerine de önem veren Emniyet Genel Müdürlüü, 3-14 Eylülde 12 ilde 200 polis merkezi amiri, 800 polis merkezi personeli ve 2 bin vatandaa yönelik anket çalmas yaptrd.

- Bin 260 polis merkezi amiri eitime alnd

Polis merkezi amirliklerinin iyiletirilmesi amacyla son olarak 17 Eylül-5 Ekimde 3 dönem halinde Ankarada bin 260 polis merkezi amirine yönelik Polis Merkezleri Eitici Yetitirme Kursu yaplmas planland.

Kurs süresince personele aktarlacak konular ise insan haklar, polis-halk ilikilerinin güçlendirilmesi için polis merkezlerinde yaplmas gereken i ve ilemler, iletiim ve beden dili, narkotik suçlar ile ilgili bilgilendirme, KOM suçlar ile ilgili bilgilendirme, TEM suçlar ile ilgili bilgilendirme, polis merkezi amirlii mevzuat, meydana gelen olaylara müdahale esaslar, yetikin eitimi ile öretim yöntem ve teknikleri olarak belirlendi.

Kursa katlan polis merkezi amirleri de örendiklerini görev yaptklar illerdeki 44 bin personele aktaracak.

çileri Bakan Süleyman Soylu, kursun dün gerçekletirilen açlnda yapt konumada, polis merkezi amirlerinin dorudan vatandala temas ettiklerini belirterek, merkez amirliklerindeki tavr ve davranlarn, hukukun ve meslein icaplaryla beraber insana sayg çerçevesinde olmas gerektiini söylemiti.

Polislerin u anda 12 saat çalp 24 saat istirahat ettiklerini dile getiren Soylu, bu konudaki esas hedeflerinin 8 saat çalp 24 saat istirahat etmeleri olduunu açklamt.

Ana Sayfaya Git