Vatandaşlar gümüşe yöneldi

Gümüşü takı olarak kullanan Mardinliler gümüşe yatırım yapmaya başladı.

Haberler 26.10.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 20 yldr bu meslei icra ettiklerini kaydeden Akyüz Gümü Maazalar letmecisi liyo Akyüz, Ben kendi küçüklüümden beri kuyumcularda ie balayp oyun sanat örendim. Ailecek de bu sanat icra ediyoruz. Aile boyu sanat icra etmemizdeki en büyük nedenlerden biri atalarmzdan bize miras kalmasndan dolay kaynaklanyor. Biz de elimizden geldii kadar atalarmzdan bize miras kalan bu sanat yaatmay ve gelecek nesillere aktarmak çabas içerisindeyiz. Son zamanlarda vatandan gümüe doru bir yönelmesi var dedi.

Son zamanlarda altn kaplamal ürünlere yönelindiini belirten Akyüz, Gümü üzeri altn kaplama altndan bir fark yok. Altn kaplamal ayn zamanda Trabzon setimiz, bilezii, kolyesi, küpesi takm halinde. 14 ayar altndan bir fark olmayan tamamen zirkon talarla ve rodyum kaplama yaplan gümüler vatandalarn son zamanlarda en çok tercih ürünler arasnda yerini ald. Yeni evlenen çiftlerimize genellikle bunlar tavsiye ediyoruz. Bunlar yeni evlenen çiftlerimiz alyor. Eskiden insanlar gümüü sadece tak, aksesuar olarak alp kullanyordu diye konutu.

GÜMÜ KÜLçELER YATIRIM ANLAMINDA DEER KAZANDI

Son zamanlarda özellikle gümüün de deer kazanmasndan dolay insanlarn külçeye yatrm yaptnn görüldüünü dile getiren Akyüz, 2 kiloluk ya da yarm kiloluk külçeler halinde alnp yatrm yapld ve gümü altna oranla son yllarda çok daha fazla para kazandrd. Ksa vadeli yatrmlarda gümüe yatrm yapmak çok daha mantkl. çok daha fazla deer kazanacak. Son zamanlarda vatandalar gümüe çok daha fazla yatrm yapt. çünkü ilerleyen dönemlerde altndan çok daha fazla kazandraca öngörülüyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git