..Ve bina boşaltıldı

Yıkıldı yıkılacak denilen ve ailelerin maddi imkansızlıklarla içerisinde bulunduğu 6 katlı bina nihayet boşaltıldı. Kararın ardından tahliye edilen binada oturanlar otele yerleştirildi.

Haberler 23.04.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Balar ilçesinde duvarlarnda hasar oluan 6 katl binann ykmna karar verildi. Kararn ardndan tahliye edilen binada oturanlar otele yerletirildi.

Merkez Balar ilçesinin Muradiye Mahallesi 186nc Sokakta bulunan Güllü Apartman için geçen yl çevre ve ehircilik l Müdürlüü tarafndan tayc duvarlarnda oluan hasar nedeniyle yklma tehlikesi olduu gerekçesiyle boaltma karar verildi.

FACA YAANMADAN BOALTILDI

Kararn ardndan boaltlan 6 katl apartmana bina sakinleri bir süre sonra geri döndü. Bugün polis eliinde gelen zabta ekipleri, bina sakinlerini evlerini boaltmalar konusunda uyard. Maddi durumlarnn düük olduunu ve gidecek yerleri olmadn belirten bina sakinleri, evlerini terk etmek istemedi. Polis ve zabta binann bulunduu soka giri ve çka kapatarak güvenlik önlemi ald. Baz bina sakinleri ve yetkililer arasnda yaplan görümenin ardndan binadakiler tahliye edildi, bina sakinleri otele yerletirildi.

BÜYÜKLERMZDEN YARDIM STYORUZ

Binann 3üncü katnda oturan Yaar Klçaslan, geçen yldan beri ykm karar alndn belirterek, Geçen seneden bu yana kimse bu insanlar öldü mü kald m? diye gelip kapy çalmad. Ne haldesiniz, ne durumdasnz? diye kimse durumumuzu sormad. Biz devlet büyüklerimizden yardm istiyoruz. Dar gelirli insanlar oturuyor burada. Ailemin yanna gidiyorum ailem de dar gelirli. Devir öyle bir devir olmu ki kimse kimseye borç para da vermiyor. O yüzden skntlar içerisindeyiz. Ben Evli 3 çocuk babasym. 2 yl önce yaklak 15- 20 bin TL evin içerisine masraf yaptm. Devlet büyüklerimizden yardm istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git