Ve milli tren raylara iniyor

İlk milli trenin üretim süreci tamamlandı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin üretim sürecinin tamamlandığı Pazartesi günü test sürüşlerine başlayacağı açıklandı.

Haberler 26.06.2020 - 16:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk milli trenin üretim süreci tamamland. Türkiyenin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin üretim sürecinin tamamland Pazartesi günü test sürülerine balayaca açkland.

ULATIRMA ve Altyap Bakanl, Türkiyenin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin tasarm ve üretim sürecinin tamamlandn, pazartesi günü Sakaryada trenin raylara inerek test sürülerinin balayacan bildirdi.

BAE ilk kez sraille ortak proje balattklarn açklad

Bakanlktan yaplan açklamaya göre; Türkiyenin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin tasarm ve üretim süreci tamamland. 29 Haziran, pazartesi saat 10.00da Sakarya-TUVASAta tren raylara inecek ve test sürüleri balayacak. Setlerin iletme hz saatte 160 kilometre, tasarm hz ise saatte 176 kilometre. Üretilen araçlar iletme srasnda oluabilecek yüklere, darbelere ve herhangi bir kaza annda çarpmalara dayankl ekilde tasarlanm alüminyum ekstürizyon profillerden üretildi. Ayrca, setlerde ergonomik yolcu koltuklar kullanld. 5 araçtan oluan her bir setin toplam koltuk kapasitesi 324 olup, bunlardan iki adedi engelli yolcular için ayrld.

Ana Sayfaya Git