Vefat edene kürtçe mevlitten ceza mı?

Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kürtçe mevlit okuduğu için tutuklanmıştı" iddialarını yalanladı "Ali Boçnak'ın Kürtçe mevlit okuduğu için hüküm giydiği ve ceza infaz kurumunda tedavilerinin yapılmadığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır"

Haberler 26.08.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arnn Patnos Cumhuriyet Basavcl, geçen yl vefat eden bir hükümlünün Kürtçe mevlit okuduu için ceza ald iddiasyla sosyal medya hesaplarndan yaplan paylamlar yalanlad.

Basavclktan yaplan açklamada, Ali Boçnakn, Erzurum 2. Ar Ceza Mahkemesinin 26 Nisan 2012 tarihli karar ile PKK silahl terör örgütüne üye olma suçundan 7 yl 6 ay hapisle cezalandrld, 9 Eylül 2017de Kars T Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumuna alnd belirtildi.

ÖRGÜT ÜYES OLMA SUçU

Bu tarihten 3 ay sonra da hükümlünün Patnos L Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumuna nakledildii aktarlan açklamada, Hükümlünün ceza infaz kurumunda bulunduu süre içerisinde de salk sorunlarnn tedavisi ile ilgili ilemler titizlikle takip edilmitir. Bu kapsamda hükümlünün 27 defa kurum salk biriminde, 14 defa Patnos Devlet Hastanesi, 8 defa Van Yüzüncü Yl Üniversite Hastanesi ve Ar Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edilerek tedavileri yaptrlmtr. ifadeleri kullanld.

Açklamada, 5275 sayl Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakkndaki Kanunun 16. maddesi kapsamnda hükümlünün tedavi süreci devam ederken ceza tehiri ilemlerinin balatld bildirilerek, unlar kaydedildi:

KALP KRZ SONUCU ÖLÜM

Adli Tp Kurumu Bakanlnn 10/06/2019 tarihli, Ar Eitim ve Aratrma Hastanesinin 06/08/2020 tarihli raporlarnda hükümlünün ceza infaz kurumunda kalmasnda bir saknca bulunmad ve ceza tehirine gerek olmad belirtilmitir. Son olarak 23/09/2020 tarihinde rahatszlanmas üzerine Patnos Devlet Hastanesine sevk edilen hükümlü, yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak vefat etmitir. Patnos Devlet Hastanesince düzenlenen ölüm belgesinde kalp krizi üphesi ile doal ölümünün gerçekletii ifade edilmitir. Adli ve idari soruturmalar kapsamnda alnan otopsi raporunda, ölümün kalp damar hastal plevral efüzyon ve kronik pyelonefritten kaynakland tespit edilmitir. Ali Boçnakn Kürtçe mevlit okuduu için hüküm giydii ve ceza infaz kurumunda tedavilerinin yaplmad yönündeki iddialar gerçei yanstmamaktadr.

Ana Sayfaya Git