Vekaleten kurban 1125

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 1125, yurt dışında 925 lira olarak belirlendiğini açıkladı

Haberler 11.06.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan ve Türkiye Diyanet Vakf (TDV) Mütevelli Heyeti Bakan Ali Erba, 2021 yl vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 1125, yurt dnda 925 lira olarak belirlendiini bildirdi.

Erba, TDV Genel Merkezinde Kurbann Payla Kardeinle Yaknla temasyla düzenlenen 2021 Yl Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu tantm toplantsnda yapt konumada, kurban ibadetinin Allaha yaklama ve iyiye, güzele, hakikate ulama aray olduunu söyledi.

Kurbann, imkanlar ve inanlan deerler uruna feda edebilme erdemi kazandran büyük bir ibadet olduunu anmsatan Erba, nsanln pek çok sorun ve skntlarla kar karya kald günümüzde, Diyanet leri Bakanlmz ve Türkiye Diyanet Vakfmz, dünyann ihtiyaç duyulan her yerine, dil, din, rk, mezhep, merep fark gözetmeksizin yardm elini uzatmaktadr. diye konutu.

- Geçtiimiz yl 557 bin 311 hisse kurban ihtiyaç sahiplerine datlmtr

Bakanln, TDV ile yapt en önemli hizmetlerden birinin yaklak 30 yldr Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu olduunu hatrlatan Erba, öyle devam etti:

Vakfmz, milletimizin kurban vekaletlerini, dinimizin esaslarna uygun olarak büyük bir hassasiyetle yerine getirmektedir. Son derece effaf bir ekilde sürdürülen organizasyonda kurban kesimleri, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet leri Bakanlmzda görev yapan hocalarmz ve vakfmzn gönüllüleri nezaretinde yaplmaktadr. Geçtiimiz yl Türkiye Diyanet Vakfna emanet edilen 557 bin 311 hisse kurban, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 430 kesim noktasnda, yurt dnda ise 74 ülkenin 308 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine datlmtr.

- 20 milyondan fazla ihtiyaç sahibine Türkiyenin iyilik elinin ulatrlmas hedefleniyor

Bu sene de Türkiye ve dünyadaki birçok bölgede mazlum, madur ve muhtaçlara iyilik elini büyük bir titizlikle ulatracaklarn vurgulayan Erba, sözlerini öyle sürdürdü:

Biliyoruz ki bugün, bütün dünya zor bir süreçten geçmektedir. Zira insanln yars sefalet içinde ve önemli bir ksm da açlk snr altnda bir hayata mahkum edilmitir. Bata Müslüman corafyalar olmak üzere neredeyse dünyann her yerinde savunmasz insanlar, igallerin, savalarn, terör olaylarnn, zulümlerin, yoksulluk ve umutsuzluun girdabnda varlk mücadelesi vermektedir. Bu balamda yaanan sorunlar, skntlar ve aclar karsnda elbette her birimizin sorumluluu vardr. Dolaysyla adalet ve merhamet medeniyetinin mensuplar olarak bizlere daha fazla görev dümektedir. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde daha çok emek ve gayret göstererek dayanma ve yardmlama mekanizmalarmz daha fazla güçlendirmemiz gerekmektedir.

Yurt içinde ve yurt dnda kurbana hazrlk çalmalarnn büyük bir titizlikle yapldnn altn çizen Erba, Bu çerçevede milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yl aldmz ba rakamlarnn üzerine çkarak 20 milyondan fazla ihtiyaç sahibine Türkiyenin iyilik elinin ulatrlmas hedeflenmektedir. Vekalet yoluyla kurban çalmalarmz kapsamnda Türkiyede 81 il 922 ilçede, yurt dnda ise 100 civarnda ülke 280 bölgede mazlum ve muhtaç kardelerimize halkmzn yardm elini ulatracaz inallah. dedi.

- 81 ilde kurban ba stantlar kurulacak

Vekaletle kurban hizmetinin Türkiyede müftülükler, yurt dnda ise büyükelçilikler, müavirlikler, ataelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kurulularla i birlii içerisinde yürütüleceini bildiren Erba, unlar kaydetti:

Türkiye Diyanet Vakfmzca bu yl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 1125 lira, yurt d ise 925 lira olarak belirlenmitir. Vatandalarmz www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrim içi ba yapabileceklerdir. Mobil ba uygulamamz üzerinden de kurban vekaletlerini verebileceklerdir. Ayrca il ve ilçe müftülükleri, din görevlileri, TDV ve PTT ubeleri ve bankalar araclyla da Türkiye Diyanet Vakf vekaletle kurban organizasyonuna katlm salayabileceklerdir. Bu süreçte vatandalarmz, 0312 4169000 numaral telefondan arayarak kurban vekaleti hakknda detayl bilgi alabileceklerdir.

Kurban Bayram öncesinde vatandalarn balarn kolaylkla yapabilmeleri için 81 ilde ehirlerin önemli noktalarna kurban ba stantlar da kurulacan bildiren Erba, 1003 ubemiz araclyla il ve ilçelerde merkezi noktalara kurulacak ve vatandalarmzn kolaylkla ulaabilecei stantlarda hem ba yaplabilecek hem de kurban hizmetleri hakknda bilgi alnabilecektir. dedi.

Ana Sayfaya Git