Vekaletle kurban bedeli; 975 tl oldu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2020 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975, yurt dışında 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı

Haberler 23.06.2020 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan ve Türkiye Diyanet Vakf (TDV) Mütevelli Heyeti Bakan Ali Erba, 2020 yl vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975, yurt dnda 825 lira olarak belirlendiini bildirdi.

Erba, TDV Genel Merkezinde düzenlenen 2020 Yl Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu tantm toplantsnda yapt konumada, büyük bir inancn ve medeniyetin mensuplar olarak yeryüzünde barn, iyiliin ve güzel ahlakn egemen olmas için çalmakla sorumlu olduklarn ifade etti.

Bu bilinç ve gayenin hayat bulduu en güzel alanlardan birinin de vekaletle kurban organizasyonu olduunu dile getiren Erba, bu iyilik hareketinin son yllarda dünya geneline yayldn görmenin kendilerini mutlu ettiini belirtti.

Erba, organizasyonun, snrlarn paylamaya engel olmadn, kardeliin snr tanmadn en güzel ekilde görülmesine vesile olduunu söyledi.

nsanln küresel boyutta bir salgn dolaysyla zor bir süreçten geçtiine iaret eden Erba, En büyük imkanmzn muhtac, yoksulu, yaly gözetmek, yardmlamak ve paylamak olduunu fark etmi durumdayz. En büyük zenginliimizin birbirimizi sahiplenmek olduunu daha iyi anlama noktasna gelmi durumdayz. dedi.

Pandemi vesilesiyle dünyann yoksul ve muhtaç bölgelerinin yardma daha çok muhtaç hale geldiini gördüklerini anlatan Erba, Bu sene kurban organizasyonu daha önemli hale gelmitir. Vekaletle kurban organizasyonunun ne kadar önemli olduu bir kez daha anlalm oldu. diye konutu.

- Her aamas büyük bir hassasiyetle takip ediliyor

Diyanet leri Bakanl ve TDVnin dünyann ihtiyaç duyulan her yerinden dil, din, rk, mezhep, merep fark gözetmeksizin yardm elini uzattn dile getiren Erba, farkl alanlarda iyilik çalmalar yaptklarn bildirdi.

Bakanlk ve vakfn birlikte yapt en önemli hizmetlerden birinin 1993 ylndan beri gerçekletirdii vekaletle kurban kesim organizasyonu olduuna iaret eden Erba, vakfn milletin kurban vekaletlerini titizlik ve effaflkla dini esaslara uygun olarak güven ve emanete riayet iaryla yerine getirdiini ifade etti.

Kurbanlarn vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet leri Bakanl hocalar ile vakfn görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesildiini söyleyen Erba, her aamasn büyük bir hassasiyetle takip ettikleri ve slami usullere uygun olarak kesilen kurbanlarn, yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, snmaclara, muhacir, mültecilere, Kuran kurslarna ve örenci yurtlarna yani yurt içinde nerede bir ihtiyaç sahibi varsa öncelikle onlara ulatrdklarn belirtti.

Ali Erba, yurt dnda ise açlk, yoksulluk ve savalarn youn olduu Afrikadan balamak üzere Orta Asyadan Balkanlara Kafkasyadan Uzakdou ve Latin Amerikaya kadar uzanan geni bir corafyada mazlumlara ve muhtaç insanlara kurbanlar ulatrdklarn ifade etti.

- Her yl düzenli bir art var

Kurbann payla kardeinle yaknla temasyla daha büyük bir heyecan ve özveriyle gayret edeceklerini dile getiren Erba, bu yl koronavirüs tedbirleri kapsamnda kurban kesim ve datm gerçekletirecekleri ülke says ve ülkelere gönderecekleri gönüllü saysnda azalma olsa da yurt dnda 100 kadar ülkede kurbanlar keserek ihtiyaç sahiplerine ulatracaklarn söyledi.

Erba, 2019 ylnda Türkiye Diyanet Vakfna emanet edilen 453 bin 560 hisse kurbann yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 424 kesim noktasnda, yurt dnda 149 ülkenin 423 bölgesinde bizzat görevli ve gönüllülerin nezaretinde kesildiini ve ihtiyaç sahiplerine datldn aktard.

Türkiye Diyanet Vakfna emanet edilen kurban vekaletlerinde her yl düzenli bir art olduunu belirten Ali Erba Bu durum her geçen gün milletimizin Türkiye Diyanet Vakfmza olan güveninin de ne kadar arttn ortaya koymaktadr. dedi.

- Hedef 20 milyonu akn ihtiyaç sahibine ulamak

Bu yl yurt içi ve dnda 20 milyonu akn ihtiyaç sahibine ulamay hedeflediklerine dikkati çeken Erba, öyle konutu:

Türkiye Diyanet Vakf olarak bu yl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 975 Türk liras, yurt d 825 Türk liras olarak belirledik. Vatandalarmz tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online ba yapabilmenin yan sra Android ve Apple Store maazalarndan indirilebilen mobil ba uygulamamzdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi, il ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakf ubeleri, din görevlilerimiz, tüm PTT ubeleri ve anlamal bankalar araclyla da Türkiye Diyanet Vakf kurban programna katlm salayabilirler.

Vatandalarn 0312 416 90 00 numaral telefonu arayarak kurban vekaleti ile ilgili detayl bilgiyi vakftan alabileceklerini de vurgulayan Erba, unlar kaydetti:

Yurt dnda yaayan vatandalarmz da din hizmetleri müavirliklerimiz ve ateeliklerimizle o ülkelerdeki cami dernekleri ve din görevlisi hocalarmz vastasyla kurban balarn güvenle yapabilirler. Bu vesileyle kurbanlarn, balarn ve dualarn yeryüzündeki mazlum ve muhtaçlarla paylaan vatandalarmza en kalbi ükranlarm sunuyorum. Yaptmz iyiliklerin aziz vatanmzda birlik ve bütünlüümüzün, samimiyet ve kardeliimizin güçlenmesine vesile olmasn, yeryüzünde iyilik elimizin ulat her noktaya bar, esenlik ve merhamet tamasn yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Allah, kurban vekaletini bu ekilde Türkiye Diyanet Vakfna balayan, bu ana kadar balam olan herkesten ve bundan sonra balayacak olan tüm kardelerimizden raz olsun.

Ana Sayfaya Git