Vergi indirimine tepki yağdırdı!

Yeşil Yıldız Derneği Genel Başkanı Yahya ÖGER, "Tütün mamullerinde vergi indirimine gidilmesi ve bunun enflasyonu düşürme kalemi olarak lanse edilmesi bizleri endişelendirmektedir." dedi.

Haberler 28.12.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Genel Bakan Yahya Öger, Türkiyede bamllkla mücadele noktasnda baz admlar attn fakat yaplan çalmalarn heba olma yolunda ilerlediini belirtti.

Son birkaç yldr özellikle tütün bamll noktasnda yaplan çalmalarn takdire ayan olduuna dikkat çeken Öger, Arz talep noktasnda tütün mamullerine getirilen snrlamalar, yüksek vergilerin caydrcl elbette etkili olmutur. Sigara ve tütün ürünlerinde yaplan özel tüketim vergisi indirimini endieyle karlyoruz. Dünya Salk Örgütünün Tütün Kontrolü çerçeve Sözlemesinin kriterlerini karlayan ülkemizin, bu konudaki kararllnn toplum sal adna sürmesi gerektiine inanyoruz. ifadelerini kulland.

ÖGER TEPK GÖSTERD

Öger, Tütün mamullerinde vergi indirimine gidilmesi ve bunun enflasyonu düürme kalemi olarak lanse edilmesi bizleri endielendirmektedir. Bamllklarla mücadele ekonomik kayglar baz alnarak yaplabilecek bir mücadele deildir. Toplum sal, bireyin sosyal, psikolojik, ekonomik geleceini garanti altna almak için atlan admlardr. Bamllk yapc maddelere eriim noktasnda atlmas gereken admlar toplumun bütün katmanlarna yaylmal, denetleme mekanizmas daha etkin bir ekilde devreye girmelidir. dedi.

lahiyatç kisvesi altnda slam tahrif etmeye çalan baz sözde yazarlarn alkol kullanmna yönelik sarf ettii cümleleri eletiren Öger, Son günlerde baz ilahiyat hocalarnn alkol konusundaki söylemleri bizleri derinden üzmütür. Alkol içmenin deil sarho olmann haram olduu iddialar, alkolü masum göstermekten baka bir davran deildir. Bu tür söylemlerin çiyorum ama sarho olmuyorum. diyen baml bireylerin elini güçlendirdiini bilmekte fayda vardr. Dünya Salk Örgütü verilerinde alkolün ilenen suçlarda en büyük etken olduunu bilmemek cahilliktir. ifadelerini kulland.

Öger, nsanmz maddeden, tütünden, alkolden uzak tutma noktasnda yaplan her çalma, atlan her adm kutsaldr. Gündemde kalabilme adna, gelecei düünmeden söylem ve eylemin douraca zararlarn ve felaketlerin müsebbibi olacamz da unutmamak lazm. dedi.

Ana Sayfaya Git