Vicdanları sızlatan karar

Siirt'te 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan eski uzman çavuş Musa Orhan'a 10 yıl hapis cezası verildi. Orhan'a iyi halden indirim yapılması tepkiye yol açtı.

Haberler 04.12.2021 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beiri ilçesinde intihar eden pek Ere (18) cinsel saldrda bulunduu suçlamasyla tutuksuz yarglanan eski uzman çavu Musa Orhana 10 yl hapis cezas verildi.

Siirt 1. Ar Ceza Mahkemesinde görülen 6nc durumaya, tutuksuz sank Musa Orhan ve avukatlar, Ses ve Görüntü Biliim Sisteminden (SEGBS) katld. pek Erin annesi Hikmet ve babas Fuat Er ile avukatlar salonda hazr bulundu. Durumada savc esas hakknda hazrlad mütalaasn okudu. Sank hakknda, nitelikli cinsel saldr suçunu ilediinin sabit olduunun belirtildii mütaalada, Sann eylemine uyan 5237 sayl TCKnn 102/2 maddesi gereince 12 yldan az olmak artyla cezalandrlmasna, sann üzerine atl suçun vasf ve suç için kanunda öngörülen ceza süresinin sann kaçaca veya delil karartaca yönünde somut olgu niteliinde olmas hususlar gözetilerek hükümle birlikte tutuklanmasna karar verilmesi istendi.

10 YIL HAPSLE CEZALANDIRILDI

Sank Orhan ise mütalaaya ilikin savunmasnda, Masum olduumu düünüyorum. pek Erin ölümüne üzgünüm. Beraatimi talep ediyorum dedi. Mahkeme heyeti savunmalarn ardndan verdii ksa aradan sonra, cinsel saldr suçundan Orhana 10 yl hapis cezas vererek, sank hakknda adli kontrol ve yurt dna çk karar verdi.

GÖREVDEN ALINMITI

Siirt Valiliince 16 Temmuz 2020de aça alnan Orhan, nitelikli cinsel saldr suçundan hakknda yürütülen soruturma nedeniyle çileri Bakanlnca Jandarma Genel Komutanlndan ihraç edilmiti.

KARARA TRAZ EDECEZ

Siirtte 18 yandaki pek Ere cinsel saldrda bulunduu suçlamasyla yarglanan eski uzman çavu Musa Orhana 10 yl hapis cezas verilmesinin ardndan, avukat Mehmet Erkan Akku açklama yapt. Karara itiraz edeceklerini ve olayn istinaf mahkemesi tarafndan incelenip çözülmesi gerektiini düündüklerini söyleyen Akku, Söz konusu mahkumiyet karar oy çokluuyla verilmitir, heyet üyelerinden birisi beraat istemitir. Adli tp doktoru bir önceki durumada gelip, Tecavüz bulgusu yok, olsa o yönde rapor yazardm demi olmasna ramen hangi gerekçe ile ceza verildiini anlamakta zorlanmaktayz dedi.

ADALETE OLAN NANCIMIZ

Daha önce Musa Orhana hakaret ettii suçlamasyla adli para cezas verilen oyuncu Ezgi Mola, 10 yl hapis cezas kararnn ardndan sosyal medya hesabndan, Sayn hakim, eer bu doru ise adalete olan inancmz bir nebze olsun geri getirdiiniz için size minnettarm. Daha nice böyle adil kararlar vereceiniz günlerimiz olsun inallah paylamnda bulundu. Ezgi Mola, geçen aylarda Musa Orhana sesli, yazl veya görüntülü bir ileti ile hakaret ve hakaret suçunu iledii gerekçesiyle 65 gün için 5 bin 200 TL adli para cezasna çarptrlrken, hükmün açklanmasnn geriye braklmasna karar verilmiti.

Ana Sayfaya Git