Vicdansız anneye 20 yıl

Bebeğine çamaşır suyuyla şiddet uygulayan anneye 20 yıl hapis cezası

Haberler 26.03.2022 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1,5 yandaki kznn vücudunun farkl yerlerini jiletle kestii ve rnga batrarak sabun ve çamar suyu enjekte ettii iddiasyla yarglanan Ezgi Karaçal 20 yl hapis cezas verildi.

stanbul Avclarda 1,5 yandaki kznn vücudunun farkl yerlerini jiletle kestii ve rnga batrarak sabun ve çamar suyu enjekte ettii iddiasyla yarglanan Ezgi Karaçalnn cezas belli oldu. Karaçalya öz çocuunu tasarlayarak ve eziyet çektirmek yoluyla öldürmeye kalkma suçundan 20 yl hapis cezasna verildi.

Bakrköy 8inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sank Ezgi Karaçal, Ses ve Görüntü Biliim Sistemiyle (SEGBS) katlrken taraf avukatlar duruma salonunda hazr bulundu.

Müteki avukat sann olayn hemen ardndan polis merkezine gidip verdii ifadesinde suçunu itiraf ettiini söyleyerek cezalandrlmasn talep etti.

Durumada söz alan sank avukat, Alnan 3 raporda da atl suça ilikin maddi bulgu belirtilmemitir. Atl suç ile illiyet ba kurulmamtr. Müvekkilimin beraatn ve tahliyesini talep ediyorum dedi.

çOCUUM PARAMPARçAYDI

Sank avukatnn savunma yapt srada durumada gerginlik yaand. Baba Eray Korucu sank avukatna yönelik Senin çocuun var m? Benim çocuum paramparçayd. Sol elini kullanamyor diyerek bard.

Sank anne Ezgi Karaçal ise savunmasnda lemediim bir suçtan dolay 3 yldr tutukluyum diyerek beraatn talep etti.

NDRM UYGULANMADI

Kararn açklayan mahkeme heyeti sank Ezgi Karaçalnn öz çocuunu tasarlayarak ve eziyet çektirme yoluyla öldürmeye kalkmasnn sabit olduunu belirterek 20 yl hapis cezas ile cezalandrlmasna karar verdi.

Sann eyleminin kamu vicdannn yaralayan travmatik özelliini dikkate alan mahkeme heyeti takdir indirimi uygulamad. Mahkeme, cezann infazndan sonra balamak üzere sann 20 yl velayet hakkn kullanmaktan yasaklanmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git