Virüse davetiye

Şanlıurfa'da, patates dağıtımı sırasında yaşanan ve tepkiye yol açan sosyal mesafenin hiçe sayıldığı izdiham görüntülerine ilişkin inceleme başlatıldı.

Haberler 19.04.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eyyubiye Mahallesinde dün, sokaa çkma kstlama srasnda yaplan patates ve soan datm izdihama yol açt. Ksa sürede kamyonun etrafn saran mahalleli, patates çuvallarn almak için sosyal mesafe kurallarn hiçe sayd. Yaanan izdihamda birçok kii birbirinin üzerine çkarak çuvallar almak için yart. O anlar, mahalleli tarafndan cep telefonu kamerasyla görüntülenip, sosyal medyada paylald. Görüntülerin, sosyal medyada tepki toplamasnn ardndan datmn yapld Eyyübiye Kaymakamlndan açklama yapld. Yaplan yazl açklamada, izdiham görüntülerine yol açan datmla ilgili olarak inceleme balatld belirtilerek öyle denildi:

SORUTURMA BALATILDI

Tarm ve Orman Bakanlnn 08.04.2021 tarihli ve 396932 sayl yazs ile üreticilerin elindeki arz fazlas patates ve kuru soanlarn Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüü tarafndan satn alnarak, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflarnca ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz olarak datlmas ii kapsamnda, ilçemize imdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12.000 aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz ekilde datlmtr. Olay günü de vakfmz personelince teslim alnan dört TIR malzemenin üçü yine problemsiz ekilde datm gerçekletirilmi, kalan son TIRdaki malzeme de kapda teslim datm yaplmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluan kalabalk nedeniyle datm program tam olarak uygulanamam ve söz konusu istenmeyen görüntüler olumutur. Konu ile ilgili görevli personel hakknda gerekli inceleme balatlm olup, gelen yardmlarn, ihtiyaç sahibi vatandalarmzn evlerine teslimi eklinde datm, büyük özen ve dikkatle devam edecektir.

Ana Sayfaya Git