Virüslü linklerle sosyal medya hesaplarını ele geçirip, 400 bin TL'lik vurgun yaptılar

Mersin’de virüslü linklerle ele geçirdikleri sosyal medya hesapları üzerinden dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 5 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Haberler 23.10.2020 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Jandarma Komutanl Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, vatandalarn Facebook ve Instagram hesaplarn virüslü linklerle ele geçirerek dolandrclk yapld bilgisine ulat. Yaplan aratrmada, Mersin ve Adanada faaliyet gösteren bir ebekenin ele geçirdikleri sosyal medya hesaplarnda kaytl dier kiilerden, hesap sahibi adna borç para isteyerek üçüncü kiiler adna açlan hesaplara aktardn saptad. ebekenin, bu yöntemle 2 ay içerisinde 400 bin TL vurgun yaptnn ve yurt dna kaçmak için hazrlk yaptklar tespit edildi.

Cumhuriyet Basavclndan alnan arama karar ile Jandarma Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince Adana ve Mersinde 5 ayr adrese e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda 2si kadn, 5 kii yakalanarak gözaltna alnd. üphelilerin evlerinde yaplan aramalarda, 13 bin 200 TL , 1 hesap cüzdan, 12 banka kart, 1 dizüstü bilgisayar, 4 cep telefonu, 4 sim kart, 3 pasaport, 1 gemi adam cüzdan ele geçirildi.

Haklarnda biliim sistemini kullanarak nitelikli dolandrclk suçundan ilem balatlan üpheliler, Jandarma Komutanlndaki sorgularnn ardndan adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkarlan üphelilerden 3ü tutukland, 2si ise adli kontrol art ile serbest kald.

Ana Sayfaya Git