Virüsten öldü

Batman’da epilepsi hastası 1 buçuk yaşındaki bebek, yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Sakine Akdağ'ın Batman'da koronavirüs nedeni ile hayatını kaybeden en küçük hasta olduğu öğrenildi.

Haberler 30.11.2020 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda epilepsi hastas ve koronavirüs tedavisi gören 1,5 yandaki Sakine Akda, yaamn yitirdi. Hala Safiye Akdan yeeninin youm bakm ünitesine geç alnd için yaamn yitirdii iddias üzerine l Salk Müdürlüü, iddiann gerçei yanstmadn açklad.

Batmanda Akda ailesinin 1,5 yandaki kz epilepsi hastas Sakine, ate ve halsizlik nedeniyle Batman Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesine götürüldü. Hastanede Sakine bebee yaplan koronavirüs testinin pozitif çkt. Bebek tedaviye alnd. Sakine bebek, dün doktorlarn çabalarna ramen kurtarlamad.

ALEDEN HMAL DDASI

Yeeni Sakinenin ölümünde ihmal olduunu iddia eden hala Safiye Akda, suç duyurusunda bulunduklarn belitti. Sakinenin youn bakm ünitesine alnmas için 7 saat bekletildiini öne süren Akda, Yeenim 3-4 gün üst üste hastaneye gitmesine ramen koronavirüs tehisi konulamad. Koronavirüslü olduu tespit edildiinde de geç olmutu. Müdahale eden doktor ise çocuklara yönelik entübe cihazn olmadn söyledi. lgililer hakknda suç duyurusunda bulunacaz. Yeenimin durumunun kötü olduu tespit edilince doktorun da bize söyledii ifadeye göre çocuklara yönelik entübe cihaz olmad için baka hastaneye sevki yaplacakt. Sonuç itibariyle 7-8 saat boyunca yeenim sevk için bekledi. Daha sonra da özel bir hastaneye sevk edildi. Özel hastanede tedaviye alnd ama cumartesi akam kaybettik. hmal nedeniyle suç duyurusunda bulunacaz dedi.

BATMAN L SALIK MÜDÜRLÜÜNDEN AçIKLAMA

Sakine bebein, ihmalden öldüüne ilikin halas Safiye Akdan dile getirdii iddialara ilikin Batman l Salk Müdürlüünden açklama yapld. Açklamada, iddialarn gerçei yanstmad belirtilerek, Tuberoskleroz hastas olan 18 aylk hastann, epilepsi nedeniyle kalp ve beyin tutulumu mevcut olduu ve bir üniversite hastanesinde takip edildii anlalmaktadr. Ate ve halsizlik nedeniyle Batman Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesine bavuran hastaya uzman hekim tarafndan gerekli tetkikler yaplm, hastamz youn bakm servisinde izole ekilde yatrlarak bizzat bahekim ve çocuk uzman eliinde tedavisine balanmtr. leri tetkik ve tedavi için 3. Basamak youn bakm ihtiyac domas üzerine hastamza PCR testi yaplmtr. Hastann bekletildii iddia edilen sürenin PCR testinin sonuçlanmas için gereken süre olduu anlalmaktadr. Oysa bu süre içerisinde de hastamzn zaten youn bakm servisinde tedavisine devam edilmitir. Hastamz test sonucunun çkmasnn ardndan Covid-19 hastas için ayrlm özel bir hastanede bulunan youn bakm servisine çocuk uzman eliinde transfer edilmitir. Buradaki üç günlük takip ve tedavisinin ardndan tüm müdahalelere ramen ne yazk ki kurtarlamamtr. Hastamzn youn bakm yata için bekletildii ve bu sebeple hayatn kaybettii iddias gerçei yanstmamaktadr denildi.

Ana Sayfaya Git