Virüsü ikinci kez yeniiyor!

Astım hastası hemşire, iki kez koronavirüsü yendi

Haberler 11.01.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde 2 yldr görevli hemire Nesime Gevri, astm hastal olmasna ramen iki kez korona virüse (Covid-19) yakalanp atlatrken, ikinci kez yakalanmasnda ölüm korkusu yaadn ve dayanlamayacak derecede eklem arlarnn olduunu ifade etti.

Türkiye genelinde olduu gibi Bingölde de Covid-19 ile mücadelede en ön safta yer alan salktaki kahramanlarn youn mesaileri ve alnan hafta sonu kstlamalarla, kentte vaka oran yaklak yüzde 80e kadar dütü. Valilik koordinesinde l Salk Müdürlüüne bal filyasyon ekiplerinde yer alan salk çalanlar, oranlarn dümesinde çok önemli bir rol oynad.

O ekiplerin içinde yer alan ve 2 yldr Bingölde Toplum Sal Merkezinde (TSM) görevli hemire Nesime Gevri (33), Austos ayndan itibaren filyasyondaki meslektalaryla youn bir mesai harcad. Astm hastal olan hemire Gevri, Austos ve Aralk aylarnda olmak üzere iki kez Covid-19a yakaland. Zorlu bir süreç yaadn aktaran Gevri, 2 yldan beri Bingöldeyim, Austos ayndan beri filyasyon ekibindeyim. Austos aynn sonunda ilk Covid-19u geçirdim. Astm hastas olduum için birkaç günü çok ar geçirdim. Zatürre balangc tehisi konuldu. kinci covidimi Aralk ay banda geçirdim. kincisi ilkine göre daha ar geçti. çünkü dayanlamayacak derecede eklem arlar yaadm. nsanlar rehavete kaplmasnlar. Rehavete kaplp da maske, mesafe ve temizlikten ödün vermesinler. Biz sevdiklerimizden ayr geçiriyoruz bu hastal dedi.

ÖLÜRSEM ALEM ÜZECEMDEN çOK KORKTUM

Vatandalarn maske, mesafe ve hijyene dikkat etmesi gerektiini sürekli dile getiren Gevri, Adanal olduum için tüm sevdiklerim oradayd. Tek bama geçirdim, çok zorlu bir süreçti. Ailemden uzaktaydm ve arkadalarmn desteiyle ayakta kalmaya çaltm. çimde hep ölüm korkusu da vard. Ölürsem ailemi üzeceimden çok korktum. nsanlardan tek istediim ey maske, mesafe ve temizlie dikkat etmeleridir. Bingölde vaka saylarmz dütü ama dikkat etmemiz gerekiyor. Maskesiz dar çkmamalar gerekiyor. Özellikle el hijyenine dikkat etmeleri gerekiyor ki hayat onlar sevdiklerinden ayrmasn eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git