Vurguna 4 gözaltı

Batman'da dolandırıcılık operasyonu: 4 gözaltı

Haberler 28.02.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Emniyet Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince kent genelinde biliim sistemlerinin, banka ve kredi kurumlarnn araç olarak kullanlmas suretiyle dolandrclk yapan ahslara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 4 kii gözaltna alnd.

Batman Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince kendilerine kolay kredi çkmayan, bankalarda kara listedeki ahslarn zaaflarndan yararlanarak sosyal medya üzerinden kendilerine inanan ahslara vaat vererek ahslardan noter, dosya masraf, sigorta masraf ad altnda paralarn talep edildii ve adlarna kredi çkarlabilecei söylendii bilgisinin alnd belirtildi.

DOLANDIRICILIK OPERASYONU

Açklamada, Dolandrclk konusu ile ilgili yaplan çalmalarda üpheli ahslarn hesaplarna çok sayda madur vatanda tarafndan yaklak 27 bin lira para aktarlarak haksz kazanç elde edildii tespit edilmitir. 25 ubatta Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüümüzce gerçekletirilen operasyon sonucunda 4 üpheli ahs yakalanmtr. TCK 158/1-F suçu kapsamnda adli makamlara sevk edilen E.K., E.Ö. ve S.Y. isimli ahslar adli kontrol artyla serbest braklm olup M.. isimli ahs tutuklanmtr. Vatandalarmzn benzer olaylarn maduru olmamalar için adlarna kredi çkabileceine dair vaatlere inanmamalar, resmi kurumlardan kredi bavuru yapmalar ve bakaca bir üpheli durum fark etmeleri halinde banka veya emniyet görevlileriyle irtibata geçmeleri tavsiye edilmektedir. Batman Emniyet Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü olarak buna benzer suç ve suçlulara kar mücadelemiz kararllkla devam edecektir denildi.

Ana Sayfaya Git