Yılların Emeği Gitti

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan Temel ailesinin evine iki gün önce hırsız girdi. Yastık içerisinde gizlemiş oldukları ve kızlarıyla birlikte 5 ailenin yıllarca emek vererek topladığı yaklaşık 2 kilogram altını alıp götüren hırsızlara çağrıda bulunan Türkan Temel, hırsızların altını getirmesi durumunda şikayetinden vazgeçeceğini ifade etti.

Haberler 26.01.2018 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda eve giren hrszlar, ailenin yllarca biriktirdii yaklak 2 kilogram altn alp gitti. Edinilen bilgiler göre olay, 23 Ocak günü akam saat 19.30 sularndan Balar ilçesi Mevlana Halit Mahallesinde bulunan Bar Temel apartman birinci katnda meydana geldi. O saatlerde evde elektrik olmad için evin hanm Türkan Temel, bebeini de alarak ayn binann bodrum katnda bulunan i yerinde çalan çocuklarnn yanna indi. Durumu frsat bilen hrszlar eve girdi. Yaklak yarm saat sonra elektriin gelip gelmediini kontrol etmek için eve gelen evin en küçük çocuu, kapy açar açmaz evdeki dankl fark edince koup ailesine haber verdi. Haberi alr almaz evlerine gelen Temel ailesi fertleri karlatklar manzara karsnda oka urad. Evin hanm Türkan Temel içeri girer girmez koup, yastk içine saklad altnlar arad ancak yastklarn bçakla yrtld ve içinin boaltldn görünce dünyas bana ykld. Altnlarn sadece kendisine ait olmadn, kzlar ve akrabalaryla birlikte 5 ailenin altnlarnn kendisinde bulunduunu kaydeden anne Temel, yaklak 2 kilogram altn olduunu ve her eyinin gittiini ifade etti. Anne Temel hrszlara altnlar geri getirmeleri halinde ikayetinden vazgeçecei çarsnda bulundu.

YETER K GETRSNLER

O gün gündüz saat ikiden beri elektrikler yoktu. Misafirlerimiz vard. Onlar kalkp gidince ev souk olduundan bebeimi de alp aaya dükkana inmek zorunda kaldm. Aradan 15 dakika geçtikten sonra ben çocuu gönderdim elektriklerin gelip gelmediini kontrol etsin diye. çocuk geldi dedi Elektrikler gelmemi. Tekrar gönderdim çocuk geldi dedi ki Ev dalm anne hrsz m var acaba. Biz koa koa geldik olan olmutu zaten. Her ey gitti, her eyim gitti ite. Altnlarm gitti. Yaklak 2 kilogram vard. Sadece benim deildi kzlarn da altnlar vard evde. Yars benim yars kzlarn hepimizin birlikteydi. Yatak dolabnn içinde yastn içine saklamtm. Boaltmlar, bulup götürmüler. Sadece altnlar gitmi. Sadece götürenlerin getirmesini istiyorum. Yllarn emeidir getirmelerini istiyorum. Getirirlerse davac bile olmayacam yeter ki getirsinler dedi.

HIRSIZI GETRENE ÖDÜL VERECEZ

Olay duyar duymaz eve koan ve manzaray ilk görenlerden olan kuzen Süleyman Yakut ise, hrszlarn evi iyi takip ettiklerini ve elektriin olmamasn frsat bilip evde girdiklerini ifade etti. Yakut, Elektriin olmamasn frsat bilen hrszlar evi de takip ederek bo olduunu tespit edip evin içine giriyorlar. Biz fark ettiimizde, koup eve geldiimizde her tarafn daldn, dolaplarn yere indirildii, televizyonlarn krld karmakark bir halde bulduk evi. Sonra emniyet güçlerini aradk. Bavuru yaptk polisler geldi. Olay yerini inceledi, parmak izlerini aldlar. Ondan sonra gittiler. 2-3 kilogram altn çalnmt bunu kayt ettiler ondan sonra emniyet birimleri gitti. Kim olduunu biz bulup yakalayacaz diyorlar. uanda emniyet güçlerinden haber bekliyoruz tek umudumuz o. Talebimiz çalnan altnlarn geri getirilmesidir. e ihtiyaçlar varsa i bulalm. Emekleriyle kazansnlar, onun bunun aln terine göz dikmesinler. Hrsz getirene 2-3 bin aras ödül vermeyi düünüyoruz. O kaç ailenin emeidir, onlar getirip versinler, maduriyet giderilsin. ikayetçi de olmayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git