Yağış Geliyor

Türkiye, bugün öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecek

Haberler 01.04.2018 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin, bugün öle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yal havann etkisine girecei bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, bugün öle saatlerine kadar yurt genelinde ya beklenmiyor.

Ülke genelinin parçal ve az bulutlu, zamanla bat bölgelerinin çok bulutlu geçmesi, hava scaklklarnn mevsim normalleri ve üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Türkiyenin kuzeybat kesimlerinin yarn öle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yal sistemin etkisine girecei ve Trakya kesimi, çanakkale, stanbulun Avrupa yakas ile Balkesirin kuzey, bat ilçelerinin saanak ve gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor.

Yarn rüzgarn iddetini artrarak Marmarann dousu ve ç Egede kuvvetli, Trakya kesimi ve ky Ege ile çanakkale çevrelerinde zaman zaman frtna eklinde esmesi bekleniyor.

- Ya ve frtna

2 Nisan Pazartesi günü yalarn yurdun kuzey ve iç kesimlerine yaylaca, Marmarann dousu, Kuzey Ege, Bat Akdeniz, ç Anadolu (Karaman dnda), Karadeniz ile Balkesir, Denizli, Erzincan ve Tunceli çevrelerinin saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor.

Rüzgarn, ç Anadolu, Orta Karadenizin iç kesimleri, Dou Karadeniz ile Dou Anadolunun batsnda güney ve güneybat, Orta Karadeniz kylarnda kuzeybat yönlerden kuvvetli ve ksa süreli frtna eklinde esmesi bekleniyor.

3 Nisan Sal günü kuzeydou kesimlerde Orta ve Dou Karadeniz, Dou Anadolunun kuzeydousu ile Kastamonu ve Erzincan çevrelerinde saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yalar görülecei tahmin ediliyor.

Yal sistemin 4 Nisan çaramba günü sabah saatlerinde Dou Anadolunun güneydousunda etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi ve gelecek hafta sonuna kadar yasz bir periyot geçirilmesi öngörülüyor.

- Hava scakl

Hava scaklklarnn, ülke genelinde bugün ve yarn artmaya devam edecei, pazartesi günü yal sistemle birlikte iç ve bat bölgelerde, sal günü ise kuzeydou kesimlerde 6-12 derece azalarak, mevsim normalleri civarna inecei tahmin ediliyor.

Scaklklarn, çaramba günü bat bölgelerden balayp, haftann ikinci yarsnda yurt genelinde artarak tekrar mevsim normallerinin üzerine çkmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git