Yağışlar etkisini arttıracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar etkisini daha da artırarak devam edeceği tahmininde bulundu.

Haberler 17.06.2019 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan uyarya göre, Türkiyenin büyük bir bölümünde geçtiimiz hafta boyunca yerel olarak kuvvetli ve yer yer iddetli gök gürültülü saanak eklinde yaa neden olan sistemin önümüzdeki hafta sonuna kadar etkisini daha da artrarak devam edecei tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta boyunca Marmarann güneydousu, Ege, Akdeniz, ç Anadolu ve Karadeniz ile Dou Anadolu bölgesinin kuzeyinde genellikle öleden sonralar görülecek olan yalarn, özellikle ç Ege, ç Anadolu ile Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli ve iddetli olaca ve hayat olumsuz etkilemesi bekleniyor.

YAILAR GELYOR

Tahmin edilen kuvvetli ve yer yer iddetli yalar sonucu meydana gelebilecek ani sel, su basknlar, yldrm dümesi, dolu ya ve ya annda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

Kuvvetli gök gürültülü saanak yalar ve yerel dolu tahminleri için Meteoroloji Genel Müdürlüünün yaynlam olduu günlük tahminler ile ksa süreli ve anlk uyarlarn takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alnmas can ve mal güvenlii açsndan önem arz ediyor.

Gök gürültülü saanak yalara sebep olan sistemin hafta sonuna kadar etkili olmaya devam ettikten sonra hafta sonu Türkiyenin iç ve bat bölgelerinde etkisini kaybedecei bekleniyor.

Hava scaklklarnda önümüzdeki hafta boyunca önemli bir deiiklik olmayaca ve ülke genelinde uzun yllar ortalamalar (mevsim normalleri) civarnda seyredecei tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git