Yaşlı kadının organları 3 kişiye umut oldu

Mardin’de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen yaşlı kadının bağışlanan organları, 3 kişiye umut oldu.

Haberler 04.03.2018 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde beyin ölümü gerçekleen 78 yandaki N.Enin karacier ve 2 böbrei, ailesinin onay vermesi üzerine ambulans uçakla Antalya ve Malatyaya götürülerek, burada organ bekleyen 3 hastaya nakledildi.

Mardinde 28 ubatta aracn çarpt N.E (78), ar yaralanmt. Kentteki özel bir hastaneye kaldrlan N.E, youm bakm ünitesinde tedavi altna alnd. Tedavi gördüü hastanede beyin ölümü gerçekleen yal kadnn ailesi, organlarn balamaya karar verdi.

Diyarbakrdan Mardine gelen nakil ekibi, yaklak 3 saat süren operasyonla balanan karacier ve 2 böbrei ald.

Alnan 2 böbrek Malatyada bulunan iki hastaya, karacier de Antalyada bulunan bir hastaya verilmek üzere ambulans uçakla gönderildi.

Üç HASTAYA HAYAT OLDU

Hastane yönetimi, N.Enin organlarn Antalya ve Malatyaya baarl bir ekilde naklinin yapldn ifade etti.

Acl aileye göstermi olduklar erdemli davrantan ötürü teekkür eden Mardin l Salk Müdürü Dr. Saffet Yavuz, Balanan organlar ihtiyac olan 3 hastaya ikinci bir hayat verecek. Bu noktada aile çok önemli bir karar ald. çünkü Türkiye genelinde organ ba bekleyen binlerce kii var. dedi ve merhuma Allahtan rahmet diledi.

Türkiyede organ nakli konusunda da önemli bir gelimenin kat edildiini belirten Yavuz, Tabi tek eksiimiz verici problemi. nallah bu anlamda düzenlediimiz kampanyalarla bu verici oranlarmz artracaz. Bu ailenin gösterdii erdemli davrantan dolay kendilerini tebrik ediyorum. Salk Müdürlüü olarak organ nakli farkndaln artrmak, bu iin önemini kavratmak ve organ ban artrmak için çalmalarmz devam ediyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git