Yabancılara sahte belge düzenleyen kamu personellerine emniyet kalkanı!

Yapılan operasyonlara yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam eden içişleri Bakanı Ali Yerlikaya X medya hesabından Türkiye’ye yasal olmayan yollarla giren şahıslara yönelik süren operasyonlar kapsamında kaçaklara sahte belge hazırlayan şahıslara yönelik yapılan Kalkan-14 operasyonu hakkında bilgi verdi.

Haberler 10.03.2024 - 10:58 Son Güncelleme : 10.03.2024 - 11:15

Gözaltına alınan 25 şahıstan 1i doktor, 3ü noter görevlisi, 5i danışmanlık şirketi sahibi ve 1inin de postacı olduğu belirlendi.

Örgütsel bir çok ağın da deşifre edildiği operasyonla ilgili Bakan Yerlikaya, Türkiyede yasal kalış hakkı olmayan yabancılara sahte belgeler düzenleyerek sınır dışı edilmelerine engel oldukları tespit edilen 1i Doktor, 3ü Noter görevlisi, 5i danışmanlık şirketi sahibi ve 1i Posta görevlisi olmak üzere 25 şüpheli Kalkan-14 operasyonlarında yakalandı şeklinde konuştu.

Devamında Yerlikaya, Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz.

YÜKSEK KAZANç ZİNCİRİNE DARBE!

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne, İl Göç İdaresinin yaptığı bildirim sonucu yapılan incelemelerde; yabancı vatandaşların, insani veya kısa dönem ikamet belgesi başvurularında ibraz ettikleri; kira kontratları, doktor raporları, faturalar ve diğer muhtelif evrakların usulsüz veya sahte olarak düzenlendiğinin tespit edilmesi üzerine Rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve göçmen kaçakçılığı suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında; aralarında kamu personelleri, danışmanlık şirketi sahipleri, postacı, doktor gibi çeşitli meslek gruplarına sahip insanların bulunduğu şüphelilerin, örgütsel faaliyet kapsamındaki hiyerarşik ağ içerisinde, sahte belgeler düzenleyerek yüksek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git